fbpx

Volvo S60 Polestar Concept – zvijer od 508 KS

Volvo S60 Polestar Concept je najglamurozniji Volvo koncept svih vremena s 508 KS jakim motorom, a beštija je nastala u garaži službenog Volvo performance partnera – kompanije Polestar.

To je inače Polestar interpretacija Volva S60, automobila stvorenog prema posebnim zahtjevima aktivnih vozača. Radi se o pravom egzotičnom automobilu s brojnim doradama koje rezultiraju posebnim doživljajem vožnje, piše autoholik.net.

S60 Polestar Concept donosi jedinstveno iskustvo vožnje Volvo automobila s visokom razinom snage i vozne dinamike. Turbopunjeni, redni šestcilindarski motor tuniran je kako bi ponudio značajno više snage i okretnog momenta.

2013_volvo_s60_polestar_concept_02-0618

S 508 KS i 575 Nm, osjetno je jači od serijskog T6 motora koji razvija 304 KS i 440 Nm. Volvo S60 Polestar Concept do stotke ubrzava za samo 3,9 sekundi, a maksimalna brzina mu je veća od 300 km/h.
Uz kombinaciju spuštenog, proširenog i ojačanog podvozja, Haldex pogona na sve kotače i Ohlins ovjesa, ovaj je automobil idealan za brzu vožnju ali i lagano krstarenje. Prema riječima Polestar vozača Roberta Dahlgrena u pitanju je najimpresivniji cestovni Volvo svih vremena, koji i dalje nudi tipične Volvo kvalitete.

Kompanija Polestar je Volvov performance partner od 1996. godine, a nudi tuning tehnologiju i doradu dijelova za produkcijske modele.

Motor ima modificirane glave cilindara i komore za sagorijevanje, modificiran sustav usisavanja, a za zvuk se brine Ferrita 3,5-colni ispušni sustav od nehrđajučeg čelika.

Izvor: Netmobil.hr/Autoholik.net