fbpx

Vozač Formule 1 ima prevelika stopala za svoj novi automobil

Vozači Formule 1 su vrlo kompaktni manji dečki, a visoki vozači su definitivno u ovom sportu u manjini. Vozač Nico Hulkenberg jedan je viših vozača, ali pravi problem su njegova stopala. Ta njegova velika stopala izgleda da su prevelika za njegov novi automobil.

Dizajneri Formule 1 uvijek rade kako bi stvari učinili kompaktnima te kako bi dobili na mehaničkoj i aerodinamičkoj učinkovitosti. Nos i stražnji kraj automobila su neka od područja koja privlače puno pažnje kako bi bila dizajnirana na najefikasniji način, ali u skladu s pravilima. To automobile čini tješnjima jer se čvrsto stežu za vozače.

Bolid Sauber C32 2013 koji je impresionirao druge timove, ima vrlo stegnut nos i kutiju za papučice koja se ne može modificirati. Nico Hulkenberg ima velika stopala koja se također, nažalost, ne mogu modificirati.

Rezultat toga je da Hulkenberg ima velikih problema s istodobnim pritiskanjem papučice gasa i kočnice. Ovo je vrlo loša vijest, ali postoji rješenje.

Riješnje dizajnera je da smanje Hulkenbergovu obuću kako bi stopala mogla adekvatno stati u automobil. To bi trebalo biti OK i za Hulkenberga koji će u tako smanjenoj obući voziti svoj bolid. Jedino s čime bi mogao imati problema jest hodanje.

Izvor: net.hr