fbpx

Za Noru u tri dana prikupljeno skoro tri milijuna kuna

Inbox Facebook stranice za prikupljanje pomoći za Noru zatrpan je fotografijama “Nora u srcu” koje građani iz svih krajeva Lijepe naše šalju kao podršku hrabroj maloj “lavici”

Malena Nora Šitum, Zadranka po mami Đani Atanasovskoj, Imoćanka po tati Ivici Šitumu, a od nedavno stanovnica Zagreba, otputovat će u daleku Ameriku na liječenje. Norina tužna priča ganula je, ali i ujedinila Hrvatsku. Sa svih strana u svega dva dana prikupljeno je gotovo tri milijuna kuna kako bi ova malena djevojčica dobila šansu za život.

– Znam da je slaba i da su šanske male, ali neću stajati skrštenih ruku i čekati da nas napusti. Ima još jedna šansa u Americi i idemo je zgrabiti, poručila je hrabra, ali i očajna majka koja je svojim dirljivim pismom – apelom za pomoć objavljenim na facebook stranici Vratimo Nori osmjeh – Nora Fora strašni lav u 24 sata uspjela dignuti Hrvatsku na noge.

Osim uplata na račun Norine majke, udruge Hrabro dijete čiji je Nora član novac se prikupljao i pozivima na telefon koji je u ovu svrhu Nori ustupio operater IT1, u humanitarnu akciju uključili su se brojni domaći i strani sportaši, estradnjaci, poduzetnici, političari… Inbox Facebook stranice za prikupljanje pomoći za Noru zatrpan je fotografijama “Nora u srcu” koje građani iz svih krajeva Lijepe naše šalju kao podršku hrabroj maloj “lavici”. Svima njima ona se zahvalila riječima:

– Lavica Nora Vas pozdravlja i kad pogleda u svoje srce iznenadi se koliko dobrih ljudi u njega stane! Obasjana svjetlošću Vaše dobrote hrabro ide dalje i kao što znate “LAVOVI UVIJEK POBJEĐUJU”! Nora u ♥” – stoji na Facebook stranici.

Kako uplatiti donaciju za Noru
Privredna banka Zagreb; 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka); Poziv na broj 00 25052007; Nora Fora – Strašni lav; Za uplate iz inozemstva – na Udrugu Hrabro dijete (uz napomenu za Noru);

UDRUGA HRABRO DIJETE; OIB 58243364080 ;Žiro račun Zagrebačka banka; 2360000-1102209843; Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843; SWIFT CODE: ZABAHR2X

Telefon za pomoć: 060 800 558

U Americi Noru čeka šansa za život
I liječnici Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a u Zagrebu u kojem se malena Nora trenutno liječi, potvrdili su jučer u priopćenju medijima da su iscrpljeni svi oblici liječenja, prema jasno dokazanim postupcima koji se primjenjuju u liječenju ovog oblika bolesti, te da u obzir dolazi “primjena eksperimentalne terapije u jednom svjetskom centru”.

Obitelj je već kontaktirala s bolnicom u Philadelphiji u kojoj su potvrdili da je djevojčica dobar kandidat za terapiju, no zbog uznapredovalog stanja bolesti koja se unatoč intezivnoj terapiji nedavno vratila po treći put, obitelj bi u SAD trebala otputovati već ovog petka.

Izvor: Zadarski list