fbpx

Za referendume prikupljeno 600.000 potpisa: Pozivamo cijelu Hrvatsku u pomoć, imamo dva dana za velike promjene

‘Zbog politički naložene blokade Referendumskog ustanka i očitih kršenja ljudskih prava i demokracije postoji velika mogućnost neuspjeha u prikupljanju potrebnog broja potpisa, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego proglasiti opću mobilizaciju savjesnih građana Hrvatske’.

‘Referendumski ustanak’ je do današnjeg dana skupio oko 600.000 potpisa, a zakonski reguliran proces prikupljanja traje do srijede kada ističe četrnaesti dan.

Četiri ključna pitanja za budućnost Hrvatske (Poništenje pretvorbe i privatizacije, zabrana rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa, zabrana proizvodnje i prometovanja GMO-a u Hrvatskoj i članstvo u EU) već su dvanaest dana iznimno aktualna, a građani nažalost ipak nisu odreagirali u najboljem i očekivanom odazivu. Kako još ništa nije gotovo, organizator je pozvao na ‘konačni impuls’ prema referendumskim mjestima za potpise.

‘Molimo građane za samoinicijativu’

‘Rečenica ‘Tko je jamio, jamio je’ ne smije postati teret budućim generacijama, a nemamo niti pravo rasprodaje resursa, naročito vode i šume’, poručili su organizatori na današnjoj press konferenciji. ‘Zbog politički naložene blokade Referendumskog ustanka i očitih kršenja ljudskih prava i demokracije postoji velika mogućnost neuspjeha u prikupljanju potrebnog broja potpisa, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego proglasiti opću mobilizaciju savjesnih građana Hrvatske’.

‘Potrebno je da svatko isprinta liste za prikupljanje potpisa ili ih preuzme na nekom od štandova diljem Hrvatske te samoinicijativno prikupi barem potpise članova obitelji i prijatelja te uputi potpisnike da i oni učine isto. Na taj bi način napravili mrežu neslućenih razmjera’, apelirali su iz stožera.

‘Šaljemo apel za finalni impuls’

‘Broj prikupljenih potpisa je itekako zadovoljavajući s obzirom na blokadu i nedostatak financiranja i pomoći od strane države. Aktivisti doslovno sami rade bez ikakve kampanje i ovim putem se zahvaljujemo svima i šaljemo apel da u posljednja dva dana dodamo brzinu više i pokušamo prikupiti preostale potpise’, zaključuje organizacijski odbor.

U petak su na štandovima diljem Hrvatske akciju podržale brojne poznate osobe, ranije su svoju podršku istaknuli sindikati, Anonymousi i brojne nevladine udruge, a danas se pokazalo ključnim da referendumiranje podrže oni kojima je isto i najpotrebnije – svi stanovnici Republike Hrvatske. Kako je prikupljanje potpisa aktualno do srijede, organizator je pozvao sve koji nisu potpisali, a imaju takve namjere da do krajnjeg roka daju svoj autogram na četiri liste.

Izvor: dnevno.hr