fbpx

Zanimljive razlike između ljubitelja mačaka i pasa

Među ljubiteljima životinja uvelike se razlikuju oni koji su skloniji psima od onih koji su skloniji mačkama. To je do sada bila samo teorija, koja je konačno dokazana masovnim istraživanjem.

Internetska stranica Hunch.com nedavno je provela istraživanje nad više od 200 tisuća vlasnika pasa, kako bi utvrdili detalje fikcijske podjele na ljubitelje mačaka i ljubitelje pasa.

Rezultati istraživanja potom su uspoređeni s rezultatima drugih istraživanja te su naposljetku doneseni niže priloženi zaključci, koji su definitivno potvrdili da postoji velika razlika između ljudi koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse od onih koji više vole mačke.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, 15 posto ljubitelja pasa najvjerojatnije su ekstroverti, dok 11 posto ljubitelja mačaka najvjerojatnije imaju introvertna obilježja. Nadalje, 36 posto ljubitelja pasa kao melodiju svog mobilnog telefona izabrat će neku pop pjesmu, dok će 14 posto osoba koje preferiraju mačke na zabavama oslanjati na svoje prijatelje.

Kada naiđu na zalutalu macu, 67 posto ljubitelja pasa pozvat će odgovarajuću službu za životinje, dok će 21 posto ljubitelja mačaka udomiti friško pronađenu macu. Što se kloniranja tiče, to podržava 11 posto ljubitelja pasa, ali uz uvjet da se kloniraju samo životinje ili kućni ljubimci, a 17 posto ljubitelja mačaka najvjerojatnije imaju završen fakultet i diplomu.

Oni koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse, u 18 posto slučajeva reći će da im je Paul McCartney najdraži član grupe Beatles, dok je 25 posto ljubitelja mačaka to George Harrison. Devet posto ljubitelja pasa smatra da su zoološki vrtovi sretno mjesto, a čak 30 posto ih uživa u sarkastičnom humoru. Deset posto osoba koje preferiraju mačke najvjerojatnije se u velikoj mjeri koriste Twitterom, a 21 posto uživa u ironičnoj vrsti humora i igri riječima.

Zajedničke stvari koje dijele i jedni i drugi su da ostvaruju komunikaciju sa svim vrstama životinja, imaju jednake šanse da posjeduju diplomu nakon završenog četverogodišnjeg fakulteta te izrazito ne podržavaju odjeću životinjskog uzorka.

Izvor: net.hr