fbpx

Zaredale krađe u Zadru: u dva dana nestalo 26 rešetki sa šahtova

Samo u dva dana nepoznati lopovi su ukrali 26 rešetki sa šahtova na zadarskom području zbog čega je policija pdonijela kaznene prijva protiv nepoznatih počinitelja.

Najprije je jedanaest poklopaca sa šahtova i pet metara višežilnog kabela za vanjsku rasvjetu, ukradeno ispred stambenih zgrada u vlasništvu građevinskog poduzeća u Posedarju.

Dan poslije, 15 rešetki za slivne vode je nestalo i iz industrijske zone u mjestu Murvica Donja.

Sedam krađa i provala
Tijekom noći na subotu provaljeno je tako u kafić u ulici Put Petrića u Zadru odakle je ukradeno više tisuća kuna i boca alkoholnog pića.

U isto doba, na predjelu Mazije, u mjestu Briševo, opljačkana je i trgovina mješovite robe iz koje su ukradene razne vrste cigareta, suhomesnati proizvodi i nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći na subotu, provaljena je trgovina mješovite robe u Sukošano odakle je ukradena veća količina raznih cigareta i drugih artikala.

U ranim jutarnjim satima petka provaljen je stan u ulici J.Bana Jelačića odakle je ukradena zlatnina.

Dan prije, u ulici J.Bana Jelačića u Obrovcu, nepoznati počinitelj je provalio u kiosk odakle je ukrao veću količinu cigareta koje su u isto vrijeme ukradene i iz trgovine u mjestu Lisičić.

Policija je protiv svih počinitelja podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Uhvaćeni kradljivci bicikli
Za niz krađa bicikli u Zadru, policja je u subotu osumnjičila 27-godišnjaka, 17-godišnjaka, 18-godišnjaka i 30-godišnjaka. Istragom je utvrđeno da je četvorka tijekom prošle i početkom ove godine počinila ukupno deset krađa bicikli samo na području grada Zadra.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: Slobodna Dalmacija