fbpx

Zašto je važno pravilno se odjaviti nakon korištenja Freemaila?

Kako biste zaštitili svoj e-mail, nakon svakog korištenja Freemaila potrebno se odjaviti klikom na dugme “Odjava”, koje se nalazi u gornjem desnom kutu stranice. Ovo je posebno važno kad provjeravate elektroničku poštu na javnim računalima.

Mnogi su se suočili s ovom situacijom. Spojili ste se na internet, posjetili nekoliko stranica, ulogirali se na svoj profil na Facebooku ili bankovni račun, a kad ste završili sa surfanjem, jednostavno ste zatvorili preglednik klikom na znak “X”. Jeste li svjesni greške koju ste napravili? Niste se odjavili sa svog računa. Bez obzira na to jeste li samo zaboravili ili niste svjesni koliko je ovo važno, ako se ne odjavite sa servisa, to predstavlja ozbiljan sigurnosni propust.

Ne odjavite li se sa svakog računa koji ste koristili, opasno ugrožavate sigurnost svojih podataka, online reputaciju, novac… Ako ne zatvorite svoj račun i ostanete prijavljeni na društvenoj mreži, e-mailu, bankovnom računu ili bilo kojem servisu na internetu koji od vas zahtijeva unošenje korisničkog imena i lozinke, to je kao da na nekom javnom mjestu ostavite otključan automobil ili novčanik.

Bez obzira jeste li kod kuće ili na javnom mjestu, koristite li svoje računalo, smartphone ili neki drugi uređaj kojim možete pristupiti svom računu, uvijek budite oprezni i sjetite se da je sigurna odjava s Freemail računa samo kad kliknete na “Odjavu”. U mnogim situacijama možda se ništa neće dogoditi, ali uvijek je bolje izbjeći rizik i pravilno zatvoriti račun.

Izvor: net.hr