fbpx

Zbog bureka teško ozlijeđena pekareva majka!

Pijana četvorka iz Mrljana došla je pred pekarnicu. Počeli su trubiti i tražili da im pekar donese bureke u auto. Kad je on to odbio, otišli su pa se vratili i krenuli razbijati

Ferida Lushaj, 54-godišnja majka jednog od vlasnika pekarnice u mjestu Tkon na otoku Pašmanu ozlijeđena je u incidentu koji su prouzročila četvorica muškaraca iz susjednog mjesta Mrljane, u nedjelju u ranim jutarnjim satima.

Porazbijali stakla

Po informaciji iz PU zadarske četvorica u dobi od 19, 21, 24 i 50 godina razbili su staklo na pekarnici u vlasništvu 34-godišnjeg Š. Lushaja nakon čega su se i fizički obračunali s vlasnikom i zaposlenicima pekarnice. U sukobu je jedan od napadača lakše ozlijeđen, a teže je ozlijeđena 54-godišnjakinja.

– Mislim da su bili pod utjecajem alkohola. U rano jutro su došli ispred naše pekarnice. Bili su u autu i počeli su jako trubiti zahtijevajući da im donesem bureke u auto. Ja sam ih zamolio da to ne čine, a onda je počeo sukob. Cijela se moja obitelj potom, kada je čula viku i galamu spustila iz kuće u pekarnicu, da bi potom oni otišli. No nakon 15-ak minuta su se vratili i počeli razbijati. Razbili su i staklo, tako da je jedan komad stakla teško ozlijedio moju majku i to u blizini oka pa je završila u bolnici – ispričao je jučer kratko, putem telefona Š. Lushaj dodajući kako sve izgrednike poznaje jer su iz susjednog mjesta te da će ih on zbog svega i privatno tužiti.

Već podignuti optužni prijedlozi

Osim toga i policija je protiv četvorice, odmah nakon incidenta, podnijela optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv 50-godišnjaka je podnesena i kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Izvor: ZL