fbpx

Zlatni Nikola Bojo

Hrvatska taekwondo reprezentacija je u subotu 23. veljače nastupila u Mariboru na 6. Slovenia openu. Među 33 ekipe, iz 12 zemalja, hrvatska reprezentacija zauzela je prvo mjesto. Svoj doprinos tom plasmanu dao je i član Taekwondo kluba Zadar Nikola Bojo koji je nastupio u kategoriji do 87 kg.

Nikola je nastavio niz pobjeda i to prije isteka vremena prekidom u trećim rundama velikom bodovnom razlikom. Nakon tri pobjede osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju. U prvoj borbi protivnik mu nije došao, drugu je dobio protiv Slovenca Roka Starlea 12:0, a u finalu predstavnika srpskoga nacionalnog tima Marka Đuričića 14:2. Ovakav nastup je odličan ulazak u novu sezonu i pokazuje ozbiljan pristup pripremama te želju za napredovanjem, a u ovoj sportskoj godini slijede velika natjecanja.

Ovo natjecanje i nije bilo na previsokom nivou, ali našim reprezentativcima je poslužilo kao provjera i uvod prije prestižnog ETU A-class turnira Dutch open – Otvorenog prvenstva Nizozemske koje će se održati 16. i 17. Ožujka u Eindhovenu.

Izvor: Zadarski list