fbpx

Barakude potopile Turke na Višnjiku

U skolupu petog kola Svjetske lige olimpijski pobjednici, vatepolisti Hrvatske na bazenu na Višnjiku ugostili su reprezentaciju Turske i na koncu očekivano pobjedili s visokih 20:1. Utakmica je bila bez značaja za obje momčadi jer je Hrvatska na trećem mjestu iza Crne Gore i Grčke te nema prigodu za prolaz u daljnu fazu natjecanja. Zato je ova utakmica poslužila više u cilju promocije vaterpola u čemu se zaista uspjelo.

Naši vaterpolisti razveselili su brojne mališane naoružane navijačkim rekvizitima i natiskane na tribinama bazena na Všnjiku koje su usput rečeno bile pune kao šipak. Pored tribina i VIP prostor oko bazena popunili su brojni gosti.

Prvo gostovanje zlatnih olimpijaca protiv Turske reprezentacije koja znatnim ulaganjima tek pokušava kročiti u više vode svjetskog i europskog vaterpola, započelo je zaista furiozno. Seriju od osam golova u prvoj četvrtini započeo je iskusni Petar Muslim postigavši prvi od tri gola. Potom su se redali sa po dva gola Milaković i Sukno, a pridružio im se i Krapić za visokih 8:0 što je nagovještavalo potop Turaka.

U drugoj dionici ponovo je Muslim sa svojim snažnim šutevima bio u prvom planu s tri postignuta gola, a još četiri djelo su Paškvalina, Krapića, Živkovića i Sukna. Ono malo šuteva što su Turci uputili u okvir gola naši golmani Bijač i Selem uspješno su rješavali. Tako se na odmor otišlo sa rezultatom 15:0!

Čini se da je poluvrijeme djelovalo na naše vaterpoliste umirujuće koji su izgleda ostali bez motiva pa je tako u trećoj četvrtini postignut samo jedan gol i to onaj ljevorukog Mare Jokovića. Ipak u posljednjoj četvrtini malo je živnulo te su gledatelji mogli vidjeti još pet golova od čega čak jedan od strane turskih igrača. Za Hrvatsku su poentirali Vukičević, Krapić, Živković i Muslim, a za Turke počasni pogodak postigao je Dubrovčanin Šutalo.

HRVATSKA – TURSKA 20:1
(8:0, 7:0, 1:0, 4:1)

ZADAR – Bazen ŠRC Višnjik. Gledatelja 1500. Suci:Brosovski (Rumunjska) i Marjaz (Mađarska). Delegat: Sharonov (Rusija).

HRVATSKA: Bijač, Vukičević 1, Paškvalin 1, Krapić 3, Joković 1, Živković 2, Muslim 7, Bušlje, Sukno 3, Milaković 2, Šetka, Macan, Selem. Trener: Ivica Tucak.

TURSKA: Kilic, Atmaca, Biyik, Sonmez, Gunkut, Hatipoglu, Hantal, Gulenc, Gulec, Korolija, Piskin, Šutalo 1, Yenigun. Trener: Dragan Matutinović.

 Izvor: Zadarski list