fbpx

Marin Jurjević pozitivan na THC

Na Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke održanom u Rijeci 16. veljače 2013. godine, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) proveo je dopinško testiranje. U uzorku zadarskog atletičara Marina Jurjevića otkrivena je zabranjena tvar carboxy – THC (kategorija S8. kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava).

Lincenciran WADA-in laboratorij iz Seibersdorfa radio je analizu uzorka te je 8. ožujka o nepovoljnom laboratorijskom nalazu obavijestio Službu antidopinga HZTA-e.

HZTA je o pozitivnom dopinškom nalazu 11. ožujka 2013. obavijestila sportaša Marina Jurjevića i Hrvatski atletski savez.

27. ožujka 2013. HZTA je primila očitovanje sportaša Marina Jurjevića u vezi mogućeg kršenja Pravila za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping po čl. 2.1. Otvaranje B uzorka nije zatražio.

Budući da se radi o očiglednom kršenju Pravila HZTA-e, 11. ožujka 2013. HZTA je igraču odredila privremenu suspenziju te je inicirala stegovni postupak protiv sportaša.

Izvor: Zadarski list