fbpx

Svjedoci očekuju povrat novca od svećenika, a ne od njegova brata za kojeg se on zadužio!

Željko Fuzul i Ivica Viduka ocu Josipu Galiću posudili su po 13 tisuća eura, a njegov nećak Ante Bošnjak još 15. Novac su posudili svećeniku kako bi on kupio stan za svog brata. Kupnja je propala, a sva trojica ostala su bez novca jer ga svećenik nema, a njegov brat im štetu nije namirio

Svjedočenjem trojice svjedoka jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje građevinskom poduzetniku Dinu Spalldiju, optuženom za utaju tešku 200-tinjak tisuća kuna. Njega je za to kazneno djelo prijavio svećenik Josip Galić koji je u trgovanju sa Spalldijem ostao “kratak” za 27.000 eura.

– Ja sam s Josipom Galićem godinama dobar prijatelj. U svibnju 2009. godine posudio sam mu 13 tisuća eura.

– Zamolio me da mu taj novac posudim, jer je kupovao stan za svog brata koji živi i radi u Austriji. Novac mi je trebao vratiti za mjesec dana, a onda mi je rekao da je nešto zapelo i tražio da mu prolongiram rok za još mjesec dana. Uskoro mi je rekao da je stan prodan drugoj osobi i da su on i njegov brat prevareni. Novac mi ni danas nije vratio, a posudio sam mu ga na povjerenje – rekao je Željko Fuzul, bivši zadarski policajac i vlasnik tvrtke Fuzul International, dodajući kako on osobno nikada nije razgovarao sa Spalladijem, niti ga poznajem. Slično je svjedočio i Ivica Viduka, automehaničar iz Pridrage.

Suđenje se nastavlja. Na sljedećem ročištu saslušat će se svjedoci Marko Masar i Mario Medić za kojeg je sutkinja Radanović ispisala nalog za policijsko privođenje budući da se na jučerašnje ročište nije odazvao.

Izvor: Zadarski list