fbpx

Bilić: Tužit ću Vrančića zbog klevete

SDP-ov kandidat za gradonačelnik Zadra Ivo Bilić tužit će aktualnoga gradonačelnika Zvonimira Vrančića, koji je na Gradskom vijeću optužio Bilića za malverzacije i gospodarski kriminal.

Ivo Bilić odgovorio je na jučerašnje Vrančićeve optužbe, da je kao bankar uništio neka zadarska poduzeća, te da je bio u zatvoru zbog gospodarskoga kriminala i pronevjere pedeset milijuna ondašnjih maraka.

Sve navedeno je neistinito. S obzirom na to pokrenut ću privatnu tužbu zbog klevete protiv aktualnog gradonačelnika. U pozadini svega se nalazi nešto za što sam mislio da je gotovo i konačno, a to je u ono doba ovladavanje Dalmatinskom bankom, koju je tada trebala preuzeti stranka u kojoj je sada aktualni gradonačelnik. Mi to naravno nismo dopustili i platili smo to slučajevima koji su bili prije dvadeset godina i sada se obnavljaju. Reći ću da sam i ja otišao iz Zadra, osjećajući da je to trusno područje i da ću se vratiti kada dođe neko novo vrijeme, što sam sada i učinio,

izjavio je Bilić.

Županijsko državno odvjetništvo još je u četvrtak, na naš upit odgovorilo kako se protiv Bilića ne vodi nikakav kazneni postupak. Gradonačelnhik Vrančić je, naime, također rekao da je optužnica još u DORH-u te da slučaj nije nikada služebno okončan.

Izvor: HRT Zadar