fbpx

Biogradskim karatistima zlato, srebro i bronca

Biograđanin Ante Mrvičić, trenutno član Hrvatskog Dragovoljca zablistao u Sarajevu na Grand Prixu gdje je osvoji seniorsko srebro

U Zagrebu je održan 14. memorijalni turnir u čast poginulim bojovnicama Grada Zagreba. Natjecanju su nazočili izaslanik gradonačelnika Miro Laco koji je ujedno i otvorio memorijalte počasni predsjednik udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb. U organizaciji KK Stijena na natjecanju je sudjelovalo 46 klubova iz Hrvatske i Slovenije. U konkurenciji više od 350 natjecatelja našli su se i članovi Karate kluba “B” iz Biograda na moru. Biograđani su u Zagreb stigli sa četiri člana.

U kategoriji mlađih učenika do 28 kg Mateo Mitrović zauzeo je drugo mjesto. Mladi Biograđanin se dokazao i u kategoriji do 30kg. Odlično je krenuo, dobio borbe, ali je u finalu u posljednjoj sekundi izgubio meč. Radi malog pada koncentracije protivnik mu je poentirao ručnom tehnikom u glavu. Ipak Mateo je odlično odradio repasaž za treće mjesto te je u konačnici uz srebro osvojio i bronačnu medlju.

U kategoriji učenika iznad 42 kg Žarko Pedišić porazom u prvom kolu ostao je bez repasaža, jer i njegov protivnik kasnije poražen. Mlađa kadetkinja Iva Pasanec (-40 kg) poražena je u prvom kolu, nakon čega je odradila borbu za treće mjesto u kojoj je također poražena te je natjecanje u svojoj kategoriji završila na četvrtom mjestu.

U istoj kategoriji Petra Mitrović (+55 kg) uspjela se pobjedama plasirati u finale. Tamo je također bila uspješna te je osvojila zlatnu medalju. Sve u svemu Biograđani apsolutno mogu biti zadvovoljni sa tri medalje, odnosno jednim zlatom, jednim srebrom i jednom broncom.

Valja spomenuti da je i Biograđanin Ante Mrvičić, trenutno član Hrvatskog Dragovoljca zablistao u Sarajevu na Grand Prixu gdje je u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 84kg pobijedio sve protivnike te se plasirao u finale gdje ga je čekao turski natjecatelj. Kod rezultata 5:5 u preglasavanju su prevladali suci na tursku stranute se mladi biogradski karataš morao zadovoljiti srebrom. Ante Mrvičić je nakon toga nastupio u Čačku, gdje je uzeo sa svojim klubom ekipunu broncu.

Izvor: ZL