fbpx

Deset medalja za Arno

Skakači KSV Arno zadržali su vodstvo i nakon trećeg kola lige skokova u vodu Alpe – Adria koje je održano u austrijskom Grazu. Članovi Arna njih sedam osvojili su devet medalja, pet zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu.

U kategoriji početnica Roko Dokoza osvojio je srebro, dok je kod mlađih kadeta Adrian Grozdanić osvojio zlatnu medalju. Kadeti su bili posebno uspješni. Vito Peričić osvojio je zlato sa daske 1 m, Roko Sipina zlato sa 3 m i srebro sa 1 m, Luciano Peričić srebro sa 3 m, a Goti Maričić broncu sa 1 m. U kategoriji mlađih juniora Enzo Peričić osvojio je zlato sa daske 1 m i 3 m.

– Istaknuo bih veliki uspjeh našeg početnika Roka Dokozu koji je u vrlo jakoj konkurenciji ostvario sjajan rezultat i osvojio svoju prvu medalju osvojivši drugo mjesto na dasci 1 m,a zlatmo mu je izmaklo za nepuni bod. Među kadetima svoju prvu medalju i to zlatnu osvojio je Adrian Grozdanić sa daske 1 m. Još važnije jest da su Enzo sa daske 1 m i Roko sa 3 m ostvarili norme koju je odredio Hrvatski savez skokova u vodu te su time postali članovi reprezentacije za ovu godinu. Najvažniji je ipak rezultat cijelog kluba koji je ovim nastupom učvrstio vodstvo u plasmanu ekipa sa velikom prednošću ispred Talijana do raspleta, odnosno finala koje će se održati u lipnju na Zagrebačkoj Šalati – ističe je trener Arno Longin.

Izvor: ZL