fbpx

Disneyev LucasArts zaustavlja razvoj igara

Samo pet mjeseci nakon kupnje producentske kuće LucasFilm redatelja Georga Lucasa, koja stoji iza kultnih filmova ‘Ratovi zvijezda’, Disney je već krenuo s rezanjem troškova.

Kompanija Walt Disney je zatvorila LucasArts, podružnicu unutar LucasFilma koja se bavila izdavanjem videoigara te je otpustila oko 150 radnika”, javlja Kotaku News.

Odluka o zatvaranju tvrtke također znači prestanak rada studija na aktualnim projektima video igara “Star Wars: Prvi napad” i “Ratovi zvijezda 1313”, piše Kotaku.

Game Informer objavio je Disneyevu službenu izjavu u vezi ove odluke:

“Nakon procjene naše pozicije na tržištu igara, odlučili smo pomaknuti LucasArts s unutarnjeg razvoja prema licencnom modelu, smanjujući rizik kompanije dok postižemo širi portfelj kvalitetnih Star Wars igara. Kao rezultat ove promjene, imali smo otpuštanja u cijeloj organizaciji. Mi smo nevjerojatno zahvalni i ponosni na talentirane timove koji su razvijali naše nove naslove.”

Prema pisanju Reutersa, nepoznato je koliko je ljudi zaposleno u LucasArts.

Disney je kupio Lucasfilm u listopadu za 4,05 milijardi dolara. Filmski studio koji je osnovao čuveni Walt Disney platio je Lucasu polovinu novca u gotovini, a ostatak u dionicama.

Disney je objavio kako će do 2015. godine izaći sedmi nastavak serijala “Ratovi zvijezda”, a zatim i osmi, te deveti.

“Proteklih trideset pet godina jedan od mojih najvećih snova bio je da ‘Star Wars’ prenesem sa starijih na nove generacije. Sada je došlo vrijeme da predam tu baklju novoj generaciji filmaša. Uvjeren sam kako će s Disneyjevom organizacijom Lucasflim procvjetati za sve nove generacije,” rekao je tom prilikom George Lucas.

Izvor: net.hr / sb/HuffingtonPost