fbpx

Gura li se Repićev slučaj pod tepih?

ZADAR – Na dnevnom redu posljednje Županijske skupštine u ovom sazivu koja je u tijeku pod rednim brojem 7. je naknadno uvrštena odluka o prijenosu dijela koncesije u potkoncesiju ugostiteljskom obrt MG u sjedištu Nacionalnog parka Paklenica.

Ivan Repić, vlasnik tog obrta se početkom prošlog tjedna požalio javnosti kako je prije godinu dana na javnom natječaju s najpovoljnijom ponudom dobio koncesiju od NP Paklenica za korištenje ugostiteljskog objekta i terase u Starigradu te da je uredno podmirio sve račune u izmosu od preko 60 tisuća kuna. Repić međutim nije mogao konzumirati svoje pravo jer dugogodišnji koncesionar Frane Marasović ni danas ne želi iseliti iako mu je istekao 15-godišnji najam još lani u svibnju. Osim što se poziva na pravo prvokupa, kojeg je dobio za vrijeme ravnatelja NP Paklenica Zorana Šikića, a kada je Marasović bio član Upravnog vijeća NP Paklenica, on se pozvao i na činjenicu da je u tijeku sudski spor što znači da nitko ništa do njegova okončanja ne može poduzimati niti mijenjati.

Repić je prozvao i Marina Milkovića, zamjenika pročelnika Ureda za pomorstvo i turizam, koji mu je obećavao da će odluka biti spremna za skupštinu krajem prošle godine, a potom je to prolongirao sve do prošlog tjedna kad je Repić s cijelom pričom izišao u javnost. Rješenje o uvrštenju njegova problema na dnevni red Skupštine zakazane za danas ispisano je tada u svega pet minuta, no ono što zabrinjava jest činjenica kako se već prije dva dana proširila interna županijska priča i izvan zidina te ustanove prema kojoj je dogovoreno “preglasavanje” te točke s jedinim ciljem – ne da se nađe rješenje već samo da se ukloni s dnevnog reda. Izbori su, naime, pred vratima i HDZ-u ne treba negativna reklama, a ovaj slučaj to svakako jest. Za svega par sati Skupština će biti okončana a onda će biti jasno i jesu li istinite špelučacije o guranju pod tepih Repićeva slučaja.

ZADARdanas