fbpx

HDZ kupuje glasove za 100 kuna

Kandidatkinja Stranke umirovljenika za gradonačelnicu Siska Ivanka Boras optužila je stranke desne koalicije – HDZ i HSP AS – da kupuju glasove uoči lokalnih izbora 19. svibnja

Još se nisu stišale strasti zbog objave kontroverznog predizbornog plakata, a u Sisku je već otvoren novi skandal. Dogradonačelnica Siska u vrijeme kratkotrajne vladavine Davorka Vidovića Ivanka Boras rekla je da ima dokaze da aktualna vlast u Sisku (gradonačelnik je iz HDZ-a, a predsjednik Gradskog vijeća iz HSP AS) dijele bonove od 100 kuna ljudima koji su ostali bez posla u Željezari.

‘Nemam ja ništa protiv da oni pomažu ljudima koji su bez prihoda, ali ako to čine sada u predizborno vrijeme, onda je to ništa drugo nego jeftino kupovanje glasova za jednu opciju novcem svih građana’, rekla je Boras.

Iz gradske uprave i čelnika izborne liste predvođene HDZ-om i HSP AS Jutarnji list je dobio potvrdu da je uistinu podijeljeno 50.000 kuna za 500 bivših radnika Željezare koji su ostali i još uvijek su bez posla, a popis ljudi koji su dobili poklon bon od 100 kuna, koji mogu zamijeniti za robu u jednom sisačkom trgovačkom centru, dobili su od Zavoda za zapošljavanje.

Tvrde da nije riječ o novcu iz gradskog proračuna, nego su se čelnici izborne liste predvođene HDZ-om i HSP AS dogovorili da će za toliko smanjiti troškove izborne promidžbe, kako bi pomogli ljudima koji od travnja prošle godine nisu primili plaću, da kupe ulje i šećer.

Gradonačelnik Dinko Pintarić nije želio ništa komentirati, baš kao u slučaju spornih plakata, samo je poručio SMS-om da pozdravimo gospođu Boras.

Izvor: Tportal.hr