fbpx

“KAMATA NA STAMBENE KREDITE BIT ĆE BLIZU 5% I PRIMIJENJIVAT ĆE SE NA SVE!” Linić najavio manje kamate na kredite

Ministar Financija Slavko Linić je u razgovoru za NovuTV govorio o zakonu o nekretninama te o otpisu kamata na dug državi.

Vlada utvrđuje zakone, ovako težak zakon mora utvrditi Vlada i ocijeniti trenutak. Prema tome, čut ćete odluku za koji tjedan. Ako se ne usvoji u 2014. za ovu vladu i ovaj mandat neće biti dohvatljiv’, kazao je Linić.

Linić je potvrdio da Zakon o zaštiti potrošača u slijedeća u dva tjedna ide pred Vladu.

‘ Naš posao je štititi potrošače i od bankarskih sustava, i zato ćemo ograničiti minuse na tekućim računima na samo jednu plaću. To je neugovoreni odnos i to se mora riješiti, nema druge. Ono što mi predlažemo da taj minus banka mora pretvoriti u dvogodišnji kredit s manjom kamatom, ako se korisnik slaže’.

Istim Zakonom planira se riješiti i pitanje kamata na stambene kredite.

‘Očito da kamata na stambene kredite muči i Vladu i poslovne banke. Iako je vrlo teško da će se ona usuglasiti na pet posto izvjesno je da će ona biti negdje blizu te brojke. Čim stupi na snagu taj će se zakon primjenjivati na sve one koji već imaju kredite, i one koji će ih tek imati’

‘Imamo ogromnu potporu od strane premijera, ali i od strane cijele Vlade, za sve što smo do sada učinili’, potvrdio je Linić na kraju razgovora.

Izvor: Jutarnji list