fbpx

Karamarko uvrijedio i zadarske roditelje djece s poteškoćama, obratili su se otvorenim pismom

“Vlada se ponaša autistično. Njih ne zanima ničije mišljenje. Oni su u začaranom krugu svog autizma i nažalost ne vidim rješenje”, izjavio je tako nedavno Tomislav Karamarko.

Izjava je duboko pogodila Grupu roditelja djece s poteškoćama, koji su se obratili redakciji ZADARdanas portala s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Autizam nije bolest već neurobiološki poremećaj rada mozga !

Opetovano nerazumjevanje , od strane pojedinih političara , problematike autizma se nažalost nastavlja . A koliko politika skrbi o njima pokazalo se još 1995 kada je ukinut jednim potpisom političara , jedini dijagnostički centar koji je postojao na području RH , a još se ne nazire otvaranje novog !

U kontekstu u kojem ste koristili riječ autizam i autistični – iste ste koristili kako bi uvrijedli članove Vlade . U našem bogatom hrvatskom riječniku imate čitavu paletu riječi kojima možete opisat nečije stanje bez da uvrijedite osobe koje takve uvrede nisu zaslužile .

Ovim putem Vas moramo upoznati i sa činjenicama , poradi budućeg razumjevanja autizma i autističnog poremećaja , da osobe s autizumom nisu u stanju lagati, krasti i vrijeđati te primati plaću koju nisu zaslužili jer se nigdje ne mogu ni zaposliti niti su u stanju bilo koju osobu po bilo kojoj osnovi uvrijediti .

Tražimo od Vas da se putem svih javnih medija ispričate svim osobama s autizmom i njihovim obiteljima te da se u budućem radu brinete više o osobama s autizmom i o tome kako žive i oni i njihove obitelji u ovoj državi !

S poštovanjem !

Z.B.