fbpx

KRIMINAL NA MEDICINSKOM FAKULTETU Šef patologije uzimao novac da bi mrtve osobe proglašavao živima?

Profesor doktor Alan Bosnar, predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, uhićen je danas u USKOK-ovoj akciji. Za sada nema službene potvrde o njegovom uhićenju niti su poznati detalji kaznenog djela za koje ga se sumnjiči.

Mijenjanje podataka

Prema neslužbenim informacijama, radi se o primanju mita za usluge mijenjanja podataka iz domene sudske medicine, odnosno proglašavanju mrtvih osoba živima, no više će se znati kada bude okončana istraga. Dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Alan Šustić nije nam htio otkriti identitet uhićene osobe, no potvrdio je da je došlo do policijske intervencije.

– Danas nakon kraja radnog vremena došli smo do saznanja da je bilo određenih protuzakonitih aktivnosti vezanih za stručne usluge Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta. O tome sam odmah ujutro izvjestio rektora Sveučilišta i u dogovoru s njim obratili smo se DORH-u. Moram napomenuti da nije oštećen budžet Medicinskog fakulteta niti je ovo povezano s radom sa studentima. Ništa više od toga ne mogu otkriti – rekao nam je Alan Šustić, a rektor riječkog Sveučilišta pero Lučin preko glasnogovornice je poručio da stoji iza svega što je izjavio dekan.

Ugledni specijalist

Alan Bosnar je, inače, jedan od najuglednijih specijalista sudske medicine u Hrvatskoj, a od 1994. je stalni sudski vještak za sudsku medicinu te mrtvozornik primorsko-goranske županije.

Izvor: Jutarnji list