fbpx

Microsoft će novu igraću konzolu predstaviti 21. svibnja

Microsoft će dugoočekivanu sljedeću generaciju konzole Xbox predstaviti 21. svibnja. Nakon nekoliko mjeseci nagađanja, izgleda da ćemo ovoga ljeta imati novu igraću konzolu.

Microsoft je u srijedu poslao pozivnice medijima, a u njima aludira da bi u svibnju mogao predstaviti nasljednika sedam godina stare konzole Xbox 360.

Nova konzola iz ove softverske tvrtke dolazi nakon Sonyjeve objave u veljači da planira do božićnih i novogodišnjih blagdana lansirati PlayStation 4.

Microsoftova konferencija će se održati u kampusu Xbox u Redmondu, Washington, i to samo mjesec dana prije tehnološkog sajma Electronic Entertainment Expo (E3) u Los Angelesu. Riječ je o najvećoj godišnjoj konferenciji gaming industrije na kojoj se najavljuju iduće generacije konzola koje će se naći na tržištu.

“Dana 21. svibnja označit ćemo početak nove generacije igara, TV-a i zabave”, navodi Microsoft na svom blogu.

Xbox 360 je vodeća konzola na tržištu s korisničkom bazom većom od 76 milijuna. Blogovi koji prate vijesti o industriji igara već su počeli nagađati što im nova generacija igraće konzole može ponuditi, no Microsoft je zasad šutljiv i ne izlazi s previše informacija u javnost.

Trenutačna verzija konzole Xbox ima upravljanje glasom i gestama. Glasine o novom Xbox-u govore da će se softver Xboxa bazirati na platformi Windows 8.

Odmah nakon najave nove konzole, cijena Microsoftovih dionica skočila je za 3,1 posto, na 31,53 dolara.

Izvor: net.hr