fbpx

Mladiću koji je BMW-om pregazio tri srednjoškolke određen jednomjesečni pritvor

Mladić koji je BMW-om kojim nije smio upravljati pregazio tri djevojke, dvije u dobi od 15 i jednu u dobi od 16 godina, priveden je istražnom sucu Mirku Svirčeviću koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

“Ono što mogu reći je da je Državno odvjetništvo provelo hitne dokazne radnje, da je danas ispitan mlađi punoljetnik i da smo predložili određivanje istražnog zatvora sucu istrage. Danas će se održati ročište za odlučivanje o tome. Određivanje istražnog zatvora je zatraženo iz zakonskih osnova mogućeg utjecaja na svjedoke, očevice, ali i mogućeg ponavljanja kaznenog djela”, rekla je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Ljiljana Valinčić prije odluke.

Nesreća se dogodila u četvrtak u 18:57 sati u Ulici Ivana Cankara, ispred kućnog broja 48, nedaleko od Srednje škole “Matija Antun Reljković”. Automobil je naletio upravo na učenice te škole koje su se vraćale kući nakon završetka nastave. Dvije su 15-godišnjakinje i jedna 16-godišnjakinja hodale po nogostupu kada je na njih naletio osobni automobil marke BMW. Vozač nije bio alkoholiziran, no upravljao je BMW-om, iako nije imao dozvolu za vožnju automobila takve snage. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Stanje dvije djevojke se malo stabiliziralo, ali je teško, a treća je i dalje vrlo kritično i nestabilno

Tri srednjoškolke hitno su prevezene u bolnicu, a primljene su u izuzetno teškom stanju kakvo je i danas. Prijelomi, unutarnje krvarenje, ozljede su koje su liječnici sanirali cijelu noć, rekao je doktor Boris Hrečkovski.

Kako danas doznaje HRT, kod dvije djevojke stanje se postupno stabiliziralo i bolje je, no i dalje zahtijeva mjere intenzivnog nadzora i liječenja te svakodnevni kirurški tretman u operacijskoj sali. Stanje treće djevojke i dalje je vrlo kritično i nestabilno.

Izvor: Index.hr