fbpx

Modeli jedu papirnate maramice, stalno su po bolnicama i primaju infuziju

Ako ste se ikad pitali kako supermodeli uspijevaju biti tako mršavi, objašnjenje daje bivša urednica Voguea, koja je otkrila na što su sve ljepotice spremne kako bi imale tanašan struk.

Kirstie Clements, koja je nakon četvrt stoljeća prošlog svibnja otpuštena s mjesta urednice australskog Voguea, napisala je knjigu u kojoj je otkrila pikanterije iz modne industrije. Otkrila je, između ostalog, da modeli jedu papirnate maramice kako bi osjećali sitost, izgladnjuju se danima, određeni dio vremena provode u bolnici na infuzijama i često su toliko izgladnjeli i izmučeni da jedva drže oči otvorenima.

U svijetu modelinga postoji izraz Paris thin, koji objašnjava veličinu modela koji su se toliko izgladnjeli da su smršavjeli dva konfekcijska broja, a kako bi mogli nastupiti na velikim modnim revijama. U svojoj kontroverznoj knjizi Clements objašnjava da je jednom provela tri dana na snimanju s djevojkom koja cijelo to vrijeme nije pojela nijedan obrok, a posljednjeg dana snimanja jedva je stajala na nogama i držala otvorene oči.

0331007.48

Otkrila je i da joj se jedna djevojka iz Rusije pohvalila da je njezina cimerica ‘fit’ model, model čije tijelo koriste mnogi dizajneri za probe odjeće, a zbog čega velik dio vremena provodi na infuziji.

Clements je u australskom Vogueu provela 25 godina, a njezin odlazak iz tog časopisa bio je iznenadan. Zbog hirovitosti njezinih nadređenih, jednog je dana pozvana u ured i otpuštena. Morala je istog trenutka pokupiti stvari i otići, bez prilike da se pozdravi sa svojim zaposlenicima. Odmah ju je zamijenila Edwina McCann, dotadašnja urednica konkurentskog Harper’s Bazaara.

Izvor: magazin.hr