fbpx

Može li Zadar u ludoj završnici doći do titule?

Realno, šanse nam ipak nisu prevelike. Mi moramo dobiti sa 8:0, a da u isto vrijeme Zaprešić izgubi sa 6:2. Ukoliko mi dobijemo 7:1, oni onda moraju isto toliko izgubiti. To ipak nije realno za očekivati – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak

Šanse su male, ali postoje. Zadar danas u Osijeku protiv Kandit Premijera mora slaviti s velikom razlikom (po mogućnosti 8:0, ili 7:1), a u isto vrijeme kuglači Zaprešića moraju izgubiti u Gospiću kod Velebita s više od 5:3 (ukoliko bude u Osijeku 8:0 za Zadar). To se mora dogoditi ukoliko Zadrani žele biti prvaci. Ipak, favorit je Zaprešić koji ima veliku priliku doći do toliko željene titule. Trenutno imaju jednu pobjedu više od Zadra i bolju razliku u poenima. Ipak, jedna utakmica može sve promijeniti.

– Realno, šanse nam ipak nisu prevelike. Mi moramo dobiti s 8:0, a da u isto vrijeme Zaprešić izgubi sa 6:2. Ukoliko mi dobijemo 7:1, oni onda moraju isto toliko izgubiti. Moramo prihvatiti da to ipak nije realno za očekivati. Zaprešić nikada nije bio prvak i sigurno je da će danas učiniti sve da uspiju osvojiti toliko željenu titulu. I to, ukoliko se dogodi, je potpuno zasluženo. Imaju zaista dobru momčad. Ali ne bi bilo nezasluženo da i mi u konačnici postanemo prvaci – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak u najavi posljednjeg kola Prve lige kuglača. Svjestan je zadarski kapetan da u Velebitu igraju mnogi bivši igrači Zadra, koji zajedno treniraju sa Zadranima. Oni će sigurno željeti pomoći svojim prijateljima.

– Vjerujem da će nam igrači Velebita sigurno željeti pomoći. No, ipak sve u svemu šanse su nam male. Sve u svemu ukoliko i ne budemo prvaci moramo biti prezadovoljni sezonom. Mi želimo dobro odigrati u ovoj posljednjoj utakmici i na pravi način završiti sezonu.

Kandit Premijer nije protivnik kojega bi se Zadrani trebali bojati. Druga Osječka momčad nalazi se na devetom mjestu prvenstvene ljestvice. Dugo su bili blizu opasne zone, ali su se ipak spasili. Izborili su ostanak i sigurno će igrači Kandita danas moći biti opušteni. Za razliku od Zadrana kojima danas nije dovoljna pobjeda, već ima treba maksimalna pobjeda.

– Sigurno da nam neće pomoći činjenica da nam je Hrvoje Marinović ozlijeđen. On nam je vrlo važan igrač, a mi ipak želimo ostvariti maksimalnu pobjedu. Kandit nije momčad koja bi nas trebala iznenaditi, iako kod kuće itekako znaju biti opasni. U svakom slučaju vjerujem u našu pobjedu. Mi moramo učiniti svoje i onda čekati vijesti iz Gospića.

No kako god završilo prvenstvo valja ponoviti da su zadarski kuglači imali odličnu sezonu. Nakon godinu dana posta, ponovno su izborili nastup u Europi, samo sada treba vidjeti u kojem natjecanju. Drugo mjesto im ne bi smjelo izmaknuti, iako bi ih eventualni današnji poraz teoretski mogao odvesti na treće mjesto, jer Konikom trenutačno ima pobjedu manje od Zadra, no ima bolju razliku u poenima.

– Ako izgubimo, realno je očekivati da ćemo izgubiti drugo mjesto, jer Konikom ipak ne bi smio kiksati u Splitu kod Poštara. Splićani nemaju momčad koja može iznenaditi Konikoma. Ne vjerujem da ćemo u konačnici izgubiti drugo mjesto. Moramo danas biti pravi i ne dopustiti nikakvo iznenađenje. Bilo bi, zaista šteta da nakon ovako dobre sezone, radi jednog kiksa ostanemo bez, za nas, velikog drugog mjesta – zaključio je Baljak.

Danas sve utakmice Prve lige počinju u 15 sati. Već oko 18 sati znat će se tko je novi prvak Hrvatske.

Raspored 22. kola: Kandit Premijer – Zadar, Željezničar – Zanatlija, Radnik – Rijeka, Kandit Premijer – Zadar, Medveščak 1958 – Grmoščica, Poštar – Konikom Osijek, Velebit – Zaprešić.

Izvor: ZL