fbpx

Na tri srednjoškolke naletio BMW: Djevojke operirane, bore se za život

Osobni automobil naletio je na tri djevojke u Slavonskom Brodu i teško ih ozlijedio, doznaje se iz PU brodsko-posavske.

Nesreća se dogodila u 18:57 sati u Ulici Ivana Cankara, ispred kućnog broja 48, nedaleko od Srednje škole “Matija Antun Reljković”. Prema neslužbenim informacijama, automobil je naletio upravo na učenice te škole, koje su se vraćale kući po završetku nastave.

Dvije su 15-godišnjakinje i jedna 16-godišnjakinja hodale po nogostupu kada je na njih naletio osobni automobil marke BMW. Za volanom automobila bio je 20-godišnji mladić.

“Do prometne nesreće je došlo jer je 20-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom BMW, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem, sletjevši s kolnika na travnatu površinu, te potom na nogostup, gdje je prednjim dijelom vozila udario u tri pješakinje. Vozilo je potom udarilo u obiteljsku kuću, a nakon toga u stablo bora”, priopćeno je iz policije.

Prema zadnjim informacijama iz Opće bolnice u Slavonskom Brodu, djevojke su i dalje životno ugrožene. Zadobile su teške ozljede ekstremiteta i glave, a jedna ima i ozljede mozga, doznaje eBrod.net. Djevojke su sinoć operirane, ali liječnici i dalje ne mogu prognozirati kakav će biti ishod.

“Sve tri djevojke su zadobile jako teške ozljede donjih ekstremiteta ali i ostalih dijelova tijela i životno su ugrožene. Osam kirurga i medicinske sestre hitno su pozvani od kuće, a operativni zahvati na ozlijeđenim djevojkama trajali su gotovo četiri sata i sada su na odjelu reanimacije i intenzivnog liječenja”, saznaje portal SBplus.hr od kirurga Drage Križanovića, kojega, kako kaže, težina ozljeda djevojaka podsjeća na ratna vremena.

Policijski očevid predvodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital, od koje se doznaje da mladi vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Izvor: Index.hr