fbpx

Najbolja mlada umjetnica Gorana Šare

Kad smo prije dvanaest godina pripremali prvu izložbu Art dizajn željeli smo pokazati kreativnost učenika srednjih škola, a sad iz godine u godinu iščekujemo čime će nas iznenaditi, rekla je Renata Vuksan

Učenike srednjih škola Zadarske županije inspirirala je ljubav, što je rezultiralo s pedesetak kreativnih umjetničkih radova u različitim tenikama predstavljenih na 12. županijskoj smotri Art dizajn učenika srednjih škola Zadarske županije.

Izložba radova otvorena je od danas u Muzeju grada Zadra, gdje ostaje postavljena do 19. travnja, a i ove godine izložbu, koja se dvanaestu godinu za redom postavlja u povodu Županijskih dana, organizirali su Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i Zadarska županija.

Tema ovogodišnje smotre je Amor vincit omnia, tj. Ljubav sve pobjeđuje.

– U ovom vremenu, često pesimističnom, ova tema otvorila je srca učenika u jednom pozitivnom smjeru, a rezultate možete vidjeti i sami, rekla je ravnateljica Primijenjene Marjana Bakmaz.

Od pedesetak izloženih radova županijsko povjerenstvo imalo je težak zadatak odabrati tri najkreativnija. Najboljim radom proglašen je rad “Jesen, zima, proljeće, ljeto” učenice 3.d razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Gorane Šare.

Izvor: ZL