fbpx

Nakon 12 godina pronašli dio aviona koji je udario u WTC

Jedna od zgrada između kojih su uočeni ostaci Boeinga pripada islamskom centru oko kojeg su se vodile žestoke rasprave jer se smatralo da on ne smije biti izgrađen blizu mjesta tragedije.

Dio jednog od zrakoplova koji je 11. rujna 2001. udario u zgrade Svjetskog trgovinskog centra pronađen je u srijedu između dvije zgrade u New Yorku, tri bloka dalje od Ground Zeroa gdje je u kobnom terorističkom napadu poginulo više od 3.000 ljudi. Radi se o komadu metala duljine oko metar i pol i širine oko metar koji na sebi ima oznaku Boeinga i serijski broj, priopćila je u petak njujorška policija.

Jedna od zgrada između kojih su uočeni ostaci Boeinga pripada islamskom centru oko kojeg su se vodile žestoke rasprave jer se smatralo da on ne smije biti izgrađen blizu mjesta tragedije. Iako postoje i sumnje da ostaci zrakoplova nisu na tom mjestu još od 2001., nego da su ondje podmetnuti, policija je ogradila područje i izjavila kako će potražiti eventualne ljudske ostatke te pokušati utvrditi je li pronađen dio leta United Airlines Flight 175 ili American Airlines Flight 11.

Izvor: net.hr