fbpx

Pitanje za Kalmetu: Kamo je nestalo 88 milijardi kuna?

Kandidat Stranke hrvatskog zajedništva za gradonačelnika Zadra Miljenko Marić osvrnuo se na izjavu HDZ-ovog kandidata Božidara Kalmete kako će mu borba za radna mjesta biti prioritet u novom mandatu izrečenu na prezentaciji programa ove stranke u utorak u zadarskom Muzeju antičkog stakla

‘Pred svake izbore, bilo parlamentarne ili lokalne, Božidar Kalmeta veliku nezaposlenost u gradu Zadru i Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama. Za vrijeme njegova mandata ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika – pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika)’, napisao je u priopćenju Marić. Ujedno je pozvao Kalmetu da odgovori kamo je nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća koja su djelovala u sklopu Kalmetinog bivšeg ministarstva.

Miljenko Marić je do Domovinskog rata bio rukovoditelj općih i kadrovskih poslova u Poljoprivrednoj zadruzi Vukšić, a nakon toga je radio u PU zadarskoj i Sigurnosno-obavještajnoj agenciji. U politiku je ušao 2009. godine, i to preko Stranke hrvatskog zajedništva čiji je kandidat za gradonačelnika Zadra. Ova je stranka do sada objavila stotine priopćenja u kojima ukazuje na korupciju i kriminal.

Izvor: Tportal.hr