fbpx

Pod izlikom zagušenih linija njemački Telekom pred ukidanjem Flat rate tarife za internet!

“Njemački Telekom je odlučio ‘kazniti’ one koji mnogo koriste internet. Od svibnja je najavio nove tarife u kojima više neće biti neograničene količine podataka koji se mogu skinuti sa svjetske mreže”, donosi Deutsche Welle dodajući da se bivši državni monopolist njemački Telekom žali kako su mu mreže fizički preopterećene.

DT je tako prisiljen “prolaz” kroz kablove dopuštati i konkurenciji, a sve je više osoba koje bez milosti “skidaju” filmove i sadržaje koji su zapravo goleme količine podataka.

“Rješenje vidi samo u – ukidanju ponude “Flat-rate”, dakle neograničenog korištenja interneta. Umjesto toga nudi, slično kao u mrežama mobilnog pristupa internetu, određene pakete gdje je brzina veze povezana s određenom količinom podataka – do najviše 400 gigabajta mjesečno. Nakon toga, internetski priključak automatski uvelike smanjuje brzinu prijenosa podataka tako da više nikome neće niti pasti na pamet na internetu pogledati kakav film”, piše DW dodajući da bi to mogla biti najgluplja odluka u povijesti telefonije još od prvih riječi koje su se čule preko žice.

Naime, Telekom već ionako neprestance gubi korisnike “fiksne” telefonske mreže i obzirom da konkurencija niti ne pomišlja ukinuti svoju neograničenu ponudu, jedva da će to povećati broj (zadovoljnih) korisnika Telekoma.

Izvor: Index.hr