fbpx

Policija objavila detalje akcije Šetač: U Hrvatskoj uhićeno 13, u BiH 19, Crnoj Gori 16 i u Srbiji tri osobe

Ravnateljstvo policije danas je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Uskokom i MUP-om Srbije otkrilo detalje dosad najveće međunarodne akcije protiv narkomafije u regiji.

Međunarodna kriminalistička akcija kodnog imena Šetač započela je još u lipnju prošle godine, a sve je završilo jučer. Na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, ukupno je uhićena 51 osoba.

Pritvor za 12 osoba uhićenih u Hrvatskoj

Hrvatska je policija uhitila ukupno 11 hrvatskih i dvoje srpskih državljana. Četiri državljana Hrvatske uhićeno je na području Dubrovnika, tri na području Zagreba i tri na području Splita. Na dubrovačkom području uhićena je državljanka RH te dva državljana Srbije. Na dubrovačkom području uhićen je jedan od organizatora, drugi organizator uhićen je u Sarajevu, rečeno je na konferenciji. U BiH je uhićeno 19, Crnoj Gori 16 i u Srbiji tri osobe.

Hrvatski uhićenici cijelo su prijepodne bili na ispitivanju u zgradi Uskoka. “Istražna sutkinja je u cijelosti prihvatila prijedlog Uskoka i protiv svih 12 okrivljenika je određen istražni zatvor’, izjavio je zamjenik ravnatelja Uskoka Slobodan Šašić.

Zaplijenjeno je oko 380 kilograma marihuane, 530 grama heroina, a u mnogobrojnim pretresima stanova i kuća pronađena je veća količina oružja, streljiva, eksploziva, mobitela, sim kartica i računala.

Ukupna vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 5,5 milijuna kuna. Sve osobe još su jučer uhićene i predane nadležnim tijelima.

 Izvor: Index.hr