fbpx

Pomorac na moru, gusar na kopnu

Šezdesetogodišnji zadarski pomorac Dragan Bošković mozak je pljačkaških operacija u kojima je zajedno sa 37-godišnjakom iz Pule pričinio štetu od 850 tisuće kuna. Maskirani pljačkaši koristili su u svojim pohodima vatreno oružje, javlja portal 057info

Zadarska je policija u suradnji s istarskom jučer privela dvojicu razbojnika koji se sumnjiče da su u protekle dvije godine u Zadru opljačkali dvije poslovnice Hrvatske pošte, poslovnicu banke OTP i poslovnicu Zlatarne Celje u Ulici plemića Borelli, u neposrednoj blizini zadarskog suda i Prve policijske postaje.

Kako javlja zadarski portal 057info pljačkaši su se upoznali u zatvoru gdje je Bošković bio na odsluženju kazne zbog sličnih djela. Unatoč tom biljegu, pa čak i informaciji da ga je policija ranila prilikom izvršenja jedne pljačke, nastavio je s prljavim rabotama. Načelnik PU Neven Paškalin i voditelj službe kriminalističke policije Zrinko Perica danas su tim povodom održali izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su prezentirali i dio alata koji je zadarsko-pulski dvojac koristio za svoje operacije.

Dvojac je predan pritvorskom nadzorniku, a potom sucu istrage zbog razbojništva, a 60-godišnjak se još sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari.

Izvor: T portal