fbpx

Spor oko Trgovinskog centra se nastavlja

Spor oko prava na upravljanje Trgovinskim centrom trajat će još mjesecima jer se istodobno vode dva postupka. Na Trgovačkom sudu je sadašnji upravitelj objekta Trgovinski centar d.o.o. tužio Zara nekretnine d.o.o., kojem su neki vlasnici prostora prenijeli prava na upravljanje.

A na Ovršnom odjelu Općinskog suda u Zadru održano je prvo ročište na kojem skupina suvlasnika, predvođenih Milom Baričevićem, traži donošenje privremene mjere, odnosno oduzimanje prava upravljanja od Trgovinskog centra d.o.o.

Odvjetnik Trgovinskog centra Zoran Vukušić Bokan na ovom je ročištu predao kompletno očitovanje napisano na nekoliko stotina stranica te je ustvrdio da se zahtjev skupine suvlasnika ne može prihvatiti jer je neuredan, odnosno ne sadrži točnu oznaku stranaka te nije moguće utvrditi aktivnu legitimaciju ni Zara nekretnina d.o.o.

Bokan je naveo da neki predlagatelji uopće nisu vlasnici objekta, a dio ih se protivi prijedlogu za privremenu mjeru koja bi dovela do brzog zatvaranja Trgovinskog centra, onemogućio bi stručnim djelatnicima raspolaganje sredstvima pričuve i objektom u cjelini.

Prigovorio je i na nadležnost Općinskog suda za postupak u kojem su uključena trgovačka društva. Vrhovni je sud u više navrata donosio presude da su svi sporovi koji proizlaze iz upravljanja zgradom u nadležnosti općinskih sudova, rekao je odvjetnik malih suvlasnika Rikardo Perković, koji smatra da suprotna strana radi sve samo da odugovlači postupak.

Sudac Denis Klarendić odlučio je ispitati sve navode i odluku će donijeti naknadno, što znači da će se postupak oduljiti. Ovakav ishod nisu baš s oduševljenjem dočekali brojni suvlasnici malih prostora u Trgovinskom centru koji su ispred zgrade Suda čekali ishod ovog ročišta, jer se ništa ne rješava, a sve više prostora se zatvara.

Izvor: SD