fbpx

Sramotni HDZ-ovi plakati

Kako bi prikupili što više glasova na predstojećim lokalnim izborima, HDZ-ova koalicija sa sisačkog područja odlučila je građane plašiti komunizmom preko jumbo plakata.

Aktivisti Građanske akcije snimili su i na Facebooku objavili fotografiju novog plakata HDZ-ove koalicije na području Siska. Plakat je kod mnogih građana izazvao zgražanje jer se s jedne strane nalazi prljava, žuljava ruka u kojoj leži simbol komunizma, dok je pored nje čista blaga ruka u kojoj se nalazi raspelo. Sve je zaokruženo porukom ”Jednostavan izbor Za sigurno sutra!

Također, uz plakat spomenuta koalicija je na području Siska podijelila crvene letke sa zvijezdom petokrakom unutar koje se nalaze raskalašeni rokeri ili heavy metalci, čime autori očito aludiraju na stavove zastarjelih kršćanskih ekstremista prema kojima je takva glazba došla iz pakla pod dirigentskom palicom samog Lucifera. ”Sisak ne želi ići u ovom smjeru!” poruka je koja dominira letkom.

Treba spomenuti da su na plakatima uz HDZ potpisani i HSP “dr. Ante Starčević”, HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, te nezavisne liste Vere Zaloker, Branka Tompića i lista obrtnika Željka Vrbanusa.

Izvor: net.hr