fbpx

Suspendirani David Škara: Vidjet ću što je najbolje za moju budućnost

 

– Škola mi je trenutno na prvom mjestu i to je jedan od razloga zašto nisam htio potpisati ugovor. Imam namjeru završiti fakultet i još trebam sagledati što i kako. Nisam još odlučio – kaže Škara.

Juniori Zadra ovih se dana u Jazinama bore za plasman na završni turnir prvenstva Hrvatske bez jednog od najboljih igrača, Davida Škare. Talentirani košarkaš i mladi reprezentativac (brončani na Svjetskom U-17 prvenstvu prošle godine s izbornikom Antom Nazorom) , koji je u veljači napunio 18 godina, odbio je potpisati ugovor s klubom, što po pravilniku Hrvatskog košarkaškog saveza mora napraviti kada postane punoljetan. Zašto je do toga došlo?

– Istina je da mi je klub ponudio ugovor i da ga nisam potpisao. Mislim da u ovom trenutku nisam spreman potpisati takav ugovor. Nisam bio zadovoljan sa svime što su mi ponudili. Trebam vidjeti što je najbolje za moju budućnost. Naravno, pokušat ću se dogovoriti s klubom na obostrano zadovoljstvo – kaže Škara.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama, odmah krenu razne priče o razlozima nepotpisivanja ugovora.

– Čuo sam neke priče da se spominje moj odlazak u Cibonu. To su čiste gluposti. Nisam imao nikakav doticaj ni sa kojim drugim klubom, niti sam ikada pomislio otići iz Zadra. Zadar je moj klub broj jedan, tu sam odrastao i navijam za njega od malih nogu. Posljednje što bih pomislio je odlazak. Jednostavno, kod potpisivanja ugovora došlo je do malih problema, koje nismo uspjeli riješiti. Sve se to dogodilo nekoliko dana prije poluzavršnice i nismo se uspjeli dogovoriti. Vidjet ćemo što i kako dalje.

 Mladi Zadranin ističe kako mu je želja jednoga dana zaigrati za seniore matičnog kluba.

– Naravno da želim nastupati za Zadar. Ne mislim potpisati za drugi klub. No, škola mi je trenutno na prvom mjestu i to je jedan od razloga zašto nisam htio potpisati ugovor. Imam namjeru završiti fakultet i još trebam sagledati što i kako. Nisam još odlučio.

 Izvor: ZL