fbpx

Turčinov o nelegalnom skupu HDZ-a u Gaženici: “Neki od onih koji su govorili u Luci, Sanaderu su držali torbu za vrijeme pljačke Hrvatske”

Božidar Kalmeta, Živko Kolega i Božidar Longin, prema svemu sudeći neovlašteno su prošlog tjedna ”upali” na ”gat 4” gradilišta Luke Zadar u Gaženici gdje su, također neovlašteno i bez dozvole Upravnog vijeća Lučke uprave održali predizborno-politički skup. Na samom skupu su, između ostaloga, ako je vjerovati ravnatelju Lučke uprave, Emilu Biliću, iznesene neistine i laži u svrhu obmanjivanja građana Zadra o stvarnoj situaciji u Luci. Ravnatelj Lučke uprave Bilić nije obaviješten o ovom događaju, niti ga je odobrio, čime su HDZ-ovci još jednom pokazali kako ih nije briga za pravila, propise i odredbe koje bi u svakom civiliziranom društvu – morali poštovati.

U razgovoru za ZDNews.hr Nikola Turčinov, član Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar kazao je kako HDZ-ovcima uistinu propisi i pravila ništa ne znače. Dodao je i kako su neki od HDZ-ovaca, članovi Upravnog vijeća, koji su govorili na skupu, držali ‘kesu’ Ivi Sanaderu, točnije torbu, za vrijeme dok je, kako Turčinov navodi, ”njihov bivši šef Ivo Sanader državno i javno tretirao kao HDZ-ovo”.

Je li istina da članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar ne smiju istupati u javnosti (medijima) o temama koje se tiču same Lučke uprave?

– Upravno vijeće Lučke uprave Zadar ima važeću odluku prema kojoj o pitanima vezanim uz rad LUZ-a prema javnosti mogu nastupati samo predsjednik Upravnog Vijeća i ravnatelj. Takva odluka postoji još od vremena kada je Živko Kolega bio predsjednik Upravnog vijeća.

Ako je istina to što govorite, kako je moguće da su 19.travnja na konferenciji za medije koju je organizirao HDZ Zadarske županije, uz Božidara Kalmetu, govorili i članovi UV zadarske Lučke uprave Božidar Longin i Živko Kolega?

– Nastup članova Upravnog vijeća Živka Kolege i Božidara Longina na predizbornom skupu HDZ-a u Gaženici je samo potvrda dobro poznate činjenice da HDZ-u propisi malo znače. Što se tiče održavanja predizbornog skupa na javnom gradilištu koje kroz poreze financiraju građani ni to ne začuđuje. Pa njihovom bivšem šefu Ivi Sanaderu se sudi između ostaloga zato jer je državno i javno tretirao kao HDZ-ovo. Neki od njih su mu i pri tome držali kesu, točnije torbu – kazao je Turčinov za kraj u razgovoru za ZDNews.hr.

Longin: Šef gradilišta je bio cijelo vrijeme s nama, on nas je pustio unutra
Članovi HDZ-a koji su prisustvovali gore navedenom skupu nisu htjeli komentirati ovaj slučaj. Jedino je Božidar Longin novinaru ZDNews.hr-a kratko kazao kako ih je sve na gradilište pustio “šef gradilišta koji je cijelo vrijeme bio tamo i sve je nadgledao”. Kazao je i kako ne vidi ništa sporno u tome što je stranački skup održan na ‘gatu 4′ Luke Zadar.

Za kraj prilažemo priopćenje ŽO HDZ-a kojega potpisuje Božidar Kalmeta, a putem kojem su novinari pozvani na ovaj očito nelegalan političko-propagandni skup na kojemu je, ako je vjerovati mnogima, iznesena hrpa laži i obmana.

gat

Izvor: ZDnews.hr