fbpx

UŽAS U BANGLADEŠU U urušavanju zgrade najmanje 159 mrtvih

U urušavanju zgrade u srijedu u Bangladešu, u kojoj su se nalazile radionice konfekcije, najmanje je 159 osoba poginulo a tisuću ih je ozlijeđeno, prema najnovijim podacima o toj nesreći koja obnavlja polemiku o sigurnosti u tekstilnoj industriji koja opskrbljuje Zapad.

Osmerokatnica Rana Plaza srušila se kao kula od karata u srijedu u Savaru , predgrađu Dacce. Prizor je podsjećao na posljedice snažnog potresa. Tekstilni radnici iz zgrade otvoreno su izrazili zabrinutost prethodnog dana zbog pukotina ali su njihovi šefovi zanemarili upozorenja i pozvali ih da dođu normalno raditi idući dan.

“Podaci o smrtno stradalima govore o 159 mrtvih”, izjavio je u četvrtak Wali Asraf, voditelj spasilačkih službi, dodajući da brojne osobe prikliještene pod ruševinama i dalje zovu u pomoć. “Spasioci napreduju oprezno kako bi ih izvukli”.

Približno 1000 osoba smješteno je na liječenje u bolnicu, rekao je Hiralal Roy, liječnik hitne službe bolnice Enam, blizu mjesta nesreće.

Zastave su u četvrtak spuštene na pola koplja, a dan je proglašen danom nacionalne žalosti u počast žrtvama najveće industrijske nesreće u Bangladešu.

Izvor: Jutarnji list