fbpx

Zbog ubojstva nasilnog supruga 63-godišnjakinja osuđena na uvjetnu kaznu; “Više bih voljela da sam ja mrtva”

Marija Grobotek, 63-godišnjakinja iz Krapine, u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva 65-godišnjeg supruga Marijana kojeg je prije dvije godine na otoku Viru usmrtila samo jednim ubodom noža ravno u srce.

Ocijenivši da je bila riječ o ubojstvu na mah, sa nizom olakotnih okolnosti, sudac Boris Radman, 63-godišnjakinji je dosudio uvjetnu kaznu od deset mjeseci sa rokom kušnje od tri godine.

– Više bih voljela da sam ja sada mrtva umjesto mog supruga. Cijeli život nisam ni mrava zgazila. Nisam ga ni prestala voljeti, niti ću ikada – izjavila je jecajući Marija Grobotek.

Optužnicom zadarskog Županijskog državnog odvjetništva, 63-godišnjakinja se teretila da je 12. kolovoza 2011.godine, oko podne, na terasi obiteljske vikend kuće na predjelu Prezida na otoku Viru, nakon međusobne svađe i naguravanja, 19.5 centimetara dugim nožem, kojeg je uzela iz kuhinje, suprugu zadala smrtonosni ubod u srce.

Suprug je preminuo od iskrvarenja, a 63-godišnjakinja je nakon ubojstva odmah uhićena i zadržana tri mjeseca u pritvoru.

Na suđenju je priznala ubojstvo, a vještaci su ocijenili da je u trenutku počinjenja kaznenog djela bila u teškom strahu, te da ja tijekom 43-godišnjeg braka sustavno fizički i psihički zlostavljana zbog čega joj je kazna ublažena. Do sukoba u najvećem zadarskom vikendaškom naselju je došlo nakon što je Marija počela spočitavati suprugu da ona sve mora raditi oko apartmana, nakon čega joj je on odvratio da je on izgradio kuću i da je to dovoljno.

Marijan je potom odgurnuo 63-godišnju suprugu, a u trenutku kada se spotaknula i pala na terasu, uhvatio ju je za glavu, te je stao udarati. Najprije ju je udarao rukama, a onda je dohvatio crijevo za vodu kojim ju je nekontrolirano tukao po golom tijelu. Marija je potom otišla u kuhinju, te je suprugu koji je krenuo za njom zabola nož u prsa.

Izvor: SD