fbpx

Aenona i Mladen Grdović zapalili iseljeništvo

Hrvatski iseljenici koji žive u Stuttgartu jednom godišnje organiziraju veliko druženje uz nastup probranih izvođača iz domovine.

Koncertom “Hrvatsko ljeto” dočekuju toplije dane i naznaku skorog dolaska najdražeg godišnjeg doba, kad svi putuju u rodni kraj. Ove su godine čast da nastupe na događanju u Carl Benz areni imali Mladen Grdović, Ivan Zak, Mate Bulić, Slavonske lole i ninska klapa Aenona.

Hrvatska pjesma u subotu je tako odzvanjala Stuttgartom, a ninska klapa otvorila je koncert. Iako joj je to bio prvi nastup u Njemačkoj, klapa je odradila svoj dio bez treme. Srdačno prihvaćeni od publike, članovi klape Tomislav Ljubičić – tenor, Mladen Maraš – tenor, Miljenko Koštan – gitara, Filip Morović – bariton i mandolina te Josip Velčić profondo bas, u sat i 15 minuta izveli su mnoge dalmatinske i klapske hitove. U dva navrata publika ih je vraćala na pozornicu, a od publike su se oprostili pjesmom Dražena Žanka “Od stoljeća sedmog”.

Velikani tamburaške glazbe Slavonske lole oduševili su poklonike tamburaške glazbe, a vrhunac je kao i uvijek bio nastup zadarskog pjevača Mladena Grdovića. On se, u svom stilu, približio publici i popevši se na jedan od stolova redao hitove “Dalmatinac sam”, “Bolje živim nego ministar” i mnoge druge. Naravno, i Mate Bulić je svojim narodnim hitovima razveselio mnoge u dvorani.

 Izvor: Zadarski list