fbpx

Akcija mladih zadovoljna rezultatom

Akcija mladih je prema privremenim neslužbenim rezultatima DIP-a za lokalne izbore u Zadarskoj županiji u gradu Zadru osvojila dva mjesta u Gradskom vijeću te tri u Županijskoj skupštini. Naime, prema podacima do 22.30 sati Akcija mladih s nositeljem liste Markom Pupićem-Bakračem osvojila je oko 8,47 posto glasova za Županijsku skupštinu dok je za Gradsko vijeće osvojila 7,21 posto gdje joj je nositelj Ante Rubeša.

– Zadovoljni smo ovim rezultatim s obzirom da su ovo prvi lokalni izbori na kojima se pojavljujemo. Otprilike toliko vijećničkih mjesta smo očekivali, možda jednog više, ali i ovako je dobro. Našim ulaskom u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu svojim radom i zalaganjem maksimalno i svim srcem borit ćemo se za sve naše građane bez obzira kojem gradskom ili županijskom predjelu pripadaju, istaknuo je Rubeša.

Poručio je kako nikakvih postizbornih trgovina, odnosno koalicija neće biti.

– Nećemo koalirati ni sa kim jer smo tako obećali svojim biračima u predizbornoj kampanji. Ukoliko Marko Pupić-Bakrač i ja uđemo u Gradsko vijeće, u Županijskoj skupštini će nas zastupati Marjana Botić, Antonia Baus te Vladimir Gambiraža, kazao je Rubeša.

Marko Pupić Bakrač: “Hvala svima, borit ćemo se za naše građane u Gradskom vijeću protiv HDZ-ovog zločinačkog i kriminalnog sustava”

Nakon i više nego dobrog rezulata kojega je ostvarila lista Akcije Mladih Zadar na jučer održanim Lokalnim izborima, Marko Pupić Bakrač, koji zajedno s Antom Rubešom ulazi u Gradsko vijeće, u razgovoru za ZDNews.hr i Novi radio još jednom se žestoko obrušio na HDZ, ali i SDP. Kazao je kako ne postoji teoretska šansa da Akcija Mladih koalira s HDZ-om koji je, citiramo Pupić Bakrača “stvorio zločinački i kriminalni sustav u Gradu Zadru”. O Božidaru Kalmeti kazao je kako se radi o čovjeku koji je opterečen velikim brojem afera. Kazao je i kako je Kalmetu u predizbornoj kampanji posebno blago napadao SDP.

Izvor: Zadarski list/ZDnews