fbpx

Domaćin slavio u četiri kategorije

Biciklistički klub Zadar uspješno je organizirao 54. izdanje tradicionalne biciklističke utrke Velika nagrada 1. Svibnja – Memorijal »Damir Zdrilić«. Na kružnoj stazi u dužini 7,2 km koja spaja Ploču, Dračevac i Babindub ove godine snage je odmjerilo više od 100 biciklista iz 20 hrvatskih te nekolicine slovenskih i bosanskohercegovačkih klubova. Pobjede po kategorijama ostvarili su: Jurica Plukavec (juniori), Ivan Gobin (veterani A), Dragutin Špiljak (veterani B), Đani Matešić (rekreativci), Mia Radotić (seniori), Fran Majoli (kadeti), Sven Jakopović (početnici do 15 godina), Karlo Knežević (do 14 godina), Jan Bevc (do 13 godina) te Josipa Šintić kod djevojčica do 15 godina.

Utrku je obilježio izuzetno vruć prvosvibanjski dan koji je iz svih natjecatelja iscrpio i zadnju kap znoja. Oni najbolji našli su se na postolju na dodjeli nagrada u Hotelu »Porto« kojem se organizator utrke ovim putem zahvaljuje na gostoprimstvu. Također zahvale idu PU zadarskoj koja je omogućila nesmetano održavanje natjecanja, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji kao pokroviteljima utrke.

Članovi BK Zadar su svojim rezultatima omogućili da klub bude rezultatski najuspješniji među svim klubovima koji su nastupili na ovoj utrci Kupa Hrvatske. U konkurenciji kadeta utrku je završio 21 biciklist, a posebno su startali juniori, elite žene, veterani i rekreativci na stazi dužine 52,5 km.

 Izvor: Zadarski list