fbpx

HDZ-ovac tukao konkurente po Baškoj Vodi, policija dva dana šutila

Puna dva dana od samog događaja od strane PU splitsko-dalmatinske mediji nisu dobili nikakvu službenu informaciju o tome što se 15. svibnja oko 23,45 sati dogodilo u caffe baru “Bili” u Baškoj Vodi.

Da bi spriječila “zakon šutnje” o ovom incidentu javnost je obavijestila Građanska lista Ante Radića kandidata za novog načelnika Baške Vode .

-Mate Topić zvani “Tić” , sudionik izborne kampanje HDZ-a , udarcima šakom u glavu i tijelo napao je našeg kandidata za Općinsko vijeće Baške Vode prof. Ivana Jerkovića i simpatizera liste Josipa Topalovića.

Jerković i Topalović mirno su razgovarali kada su sa susjednog stola začuli prijetnje: ” ´Ajmo ih pribit“ od strane Mate Topića zvanog “Tić” sudionika izborne kampanje HDZ-a .

Vlasnik caffea “Bili” upozorio je Matu Topića da ne pravi nered i da ne ometa goste, no Topić se izdvojio iz ostatka društva te je razbivši nekoliko boca i čaša prišao stolu gdje su sjedili Jerković i Topalović uz prijetnje:”Ubit ću vam majku vam…” udario šakom u glavu i nogom u tijelo Josipa Topalovića te nasrnuo i na Ivana Jerkovića. Na intervenciju vlasnika lokala i gostiju izgrednik i nasilnik je napustio lokal. Policijski djelatnici 8.policijske postaje Makarska izvršili su uvid na licu mjesta. Svjedoci su potvrdili potpunu nedužnost dvojice napadnutih Josipa Topalovića i Ivana Jerkovića. Alko test obojice bio je negativan.

Povrijeđeni Josip Topalović zatražio je medicinsku pomoć koja mu je pružena u Domu Zdravlja Makarska. Navodno su Policijski službenici tek tijekom jutra dana 16.05.2013 priveli u policijsku postaju Matu Topića “Tića” te ga alkotestirali i protiv istog podigli prekršajnu prijavu. Tokom dana 16.05.2013 su pristupili u Policijsku Postaju i napadnuti Josip Topalović i Ivan Jerković te su podnijeli kaznenu prijavu protiv Mate Topića “Tića” zbog nanošenja lakše tjelesne povrede, vrijeđanja, prijetnje i političke netrpeljivosti.

Postavljamo pitanje da li ova akcija Mate Topić bila inspirirana izjavom Joška Roščića na TV Jadran: „Vi ćete nestati za 10 dana“.

Ovakav ispad Mate Topića predstavlja napad na cijelu listu Ante Radića i zastrašivanje građana Baške Vode gdje se želi utjecati na izborne rezultate.” stoji u priopćenju.

Očekuju se rekacije kandidata Joška Roščića,a vjerojatno će i splitska policija reći nešto više o ovom događaju.

Oglasila se konačno i policija

– U noći 16. svibnja oko00.20 sati, u Baškoj Vodi ispred ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 42-godišnjaka. Tom prilikom je napao 29-godišnjaka i 38-godišnjaka koji je lakše tjelesno ozlijeđen. Doveden je u prostorije policije i uhićen, a zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uz optužni prijedlog doveden je u nadležni Prekršajni sud. U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje – objavili su na biltenu PU splitsko-dalmatinske u petak.

Izvor: Slobodna Dalmacija