fbpx

Inspekcijski nadzor u remontnom brodogradilištu Nauta Lamjana

Inspektori rada Državnog inspektorata pokrenuli su postupak inspekcijskog nadzora u remontnom brodogradilištu Nauta Lamjana u stečaju. Nadzor je u tijeku, a pokrenut je na temelju određenih saznanja u vezi zapošljavanja dijela članove posade.

U ovom slučaju vjerojatno se radi o »novoj« posadi na rumunjskoj platformi koja se nalazi na remontu u škveru. Radnici škvera nedavno su upozorili javnost kako sumnjaju da se na platformu, pod krinkom da je riječ o posadi, ukrcalo 30-ak rumunjskih radnika da obave radove na njoj. Na taj način bez posla bi ostali škverani koji ispunjavaju crnu statistiku biroa, a moguće je i da bi škver ostao bez svoje naknade na što upozoravaju loša iskustva s Rumunjima iz prošlosti.

Dok traje zavrzlame oko radnika na rumunjskoj platformi koju treba spremiti za put do Bospora, predstavnik radnika u stečajnom postupku Mario Košta dobio je nalog od stečajnog upravitelja Ivana Rude da izvidi situaciju u škveru. Košta je odredio koje radnje treba obaviti da škver počne raditi.

– U dva tjedna škver bi mogao normalno početi raditi. Potrebno je obnoviti određene ateste i nabaviti neku opremu. Sve to ne bi koštalo više od 50.000 kuna, kaže Košta.

Izvor: Zadarski list