fbpx

Ivo Bilić: Na Stanovima je vrijeme stalo

Stanaraci su se sinoć, ispred svog Mjesnog odbora, okupili na druženju koje je organizirala Koalicija za promjene. O problemima koji ih muče, mještani su mogli razgovarati s kandidatom za gradonačelnika Ivom Bilićem te njegovim zamjenicama Sabinom Glasovac i Ljiljanom Klarin.

– Stanovi su jedini dio grada koji se nije mijenjao posljednjih 50 godina. Stanarci su oduvijek bili mirni obiteljski ljudi poznati po dobroj pjesmi. Nažalost, nikakvog napretka nema u ovom dijelu grada u koji sam dolazio još kao dijete. Zajedno s vama napravit ćemo bolje uvjete za život, brinut ćemo o vašim obiteljima od prvog dana kada preuzmemo odgovornost u Gradu  – rekao je Ivo Bilić.

stanovi 3

Sabina Glasovac napomenula je kako je danas i na Stanovima vidljivo da sredstva od uvedenog prireza nisu korištena za izgradnju cesta, nogostupa, škola i odvodnje .

– Mjesni odbori moraju postati mjesta inicijative i života. Građani moraju definirati prioritete s kojima će ići prema Gradskoj upravi, a ne da Uprava odlučuje u njihovo ime. Je li nas itko pitao želimo li u našem kvartu novi vrtić ili moroskok, cestu ili Pozdrav suncu? O odlukama koje su bitne za svakodnevni život moraju odlučivati isključivo građani – istaknula je Sabina Glasovac.

– Sve nas zanimaju problemi u našem dvorištu. Ako je tamo dobar život bit će dobar i u cijelom gradu. Svaki naš kvart ima posebnosti kojima možemo privući ljude i učiniti ih turističko prepoznatljivima – zaključila je Ljiljana Klarin.

Nakon razgovora s građanima kandidati su istaknuli da ne znaju kakvo ih stanje gradske blagajne čeka, no ako se znaju prioriteti, sredstva se mogu raspodijeliti na pravilan način.

stanovi 3

Z.B.