fbpx

Ivo Bilić: Životni problemi Zadrana posljedica su 23 godine krivog vođenja Grada

U vrijeme krize jedinice lokalne samouprave imaju posebnu zadaću zaštiti svoje građane. O gorućim problemima u Zadru govorili su predstavnici Koalicije za promjene. Podršku njihovom programu dala je i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

947088_471104142966018_1750250747_n

Životni problemi građana, smatra Ivo Bilić, posljedica su dugogodišnje krive ekonomske, financijske i socijalne politike koja je vođena u gradu. Istaknuo je kako je u kampanju krenuo ne zbog interesa, nego zbog odgovornosti prema Zadranima.

‘Nedavno sam razgovarao s mladim čovjekom koji mi je rekao da radi najteži posao – traži posao. Tome moramo stati na kraj. Naš izborni program je zahtjevan – rast, razvoj i zapošljavanje, nulta tolerancija na korupciju, čist početak i socijalna osjetljivost. Dovršit ćemo državne projekte, završiti poslovne zone, vratit ćemo život na Poluotok kroz projekt Gospodarske zone Kalelarga, izgraditi Centar za mlade.Vjerujem kako ćemo već 20. svibnja s puno optimizma i truda krenuti u stvaranje novog i drugačijeg, boljeg Zadra’, rekao je Bilić.

943350_471104059632693_1205029705_n

Sabina Glasovac istaknula je da u posljednje dvije godine nije bilo proračuna ni rebalansa proračuna koji se donosio da se nije rezalo na onima kojima je najpotrebnija financijska pomoć društva – mladima, djeci i socijalno najugroženijim skupinama. ‘ To smo zamjerali vladajućima, a sad ćemo im pokazati da je moguće drugačije. Vodit ćemo socijalno osjetljivu politiku. Za naše najmlađe jamčimo niže cijene vrtića, za osnovnoškolce i srednjoškolce jamčimo bolje uvjete u školama kojima je osnivač Grad Zadar. Nedopustivo je da je u 20 godina izgrađena samo jedna osnovna škola u Zadru, ona na Bilom brigu. Osnovat ćemo Inicijalni fond stipendiranja nadarenih učenika i studenata i dati im veću financijsku podršku’, rekla je Sabina Glasovac.

946142_471103952966037_206567080_n

Ministrica Opačić je dodala kako se o zapošljavanju brine i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Novim Zakonom o dadiljama omogućuje se roditeljima jeftinije i lakše zbrinjavanje djece. No, to je ujedno i dobar projekt samozapošljavanja građana. ‘Poručujem onima koji vladaju gradom da je završila njihova privatna zabava na koju su bili pozvani samo odabrani. Želimo ulaganje u grad, a ne vlast koja od grada udobno živi’, naglasila je predsjednica GO SDP-a Ingrid Antičević Marinović.

Z.B.