fbpx

Jakovu Suraću i dopunska prijava

Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac Prve HNL, još čeka dodatno očitovanje kapetana Zadra

Jakov Surać isključen je u nadoknadi sudačkog vremena na utakmici Zadar – Inter zbog “psovanja majke sucu utakmice”. No kaao što je i najavio u zapisniku utakmice, sudac Ivan Bebek dostavio je dopunsko izvješće kojim je prijavio Suraća za dodatni verbalni, ali i pokušaj fizičkog napada neposredno po završetku utakmice u službenim prostorijama kluba. Taj događaj vidio je i evidentirao policijski službenik te je i poslicija pokrenula postupak protiv Suraća. Sudac Bebek u svom dopunskom izvješću prijavio je Suraća i zbog izjava objavljenih u medijima nakon odigrane utakmice.

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević zbog dopunske prijave nije odmah donio odluku o visini kazne Suraću, zbog isključenja na utakmici, već je zatražio od kapetana Zadra očitovanje po dodatnim prijavama u roku od tri dana.

Svakako, na Suraća Ferdo Milin, trener, ne računa za subotnje gostovanje u Vinkovcima, a s obzirom na okolnosti moguće da je sezona za Suraća već završila budući da Zadar nakon Cibalije ima odigrati još tri utakmice (Slaven Belupo i Split kod kuće, Rijeka u gostima). Posljednjih 360 minuta ove sezone nude veliku neizvjesnost u borbi za ostanak. Opet, ovakva situacija Zadra u završnici sezone odavno nije novost. Uostalom od 17 sezona u Prvoj HNL Zadar je samo dvaput četiri kola prije kraja mirno spavao. Bilo je to u 1997./98. i 2003./04. kada je društvo sa Stanova izborilo nastup u Ligi za prvaka sa još pet najboljih hrvatskih momčadi. Preostalih 15 sezona, neke više, a neke manje, sličile su aktualnom stanju. Možda se i u tom podatku krije razlog pustim tribinama na Stanovima, gdje je sve manje onih koji spadaju u kategoriju najvjernijih.

Izvor: Zadarski list