fbpx

Jedna od žrtava otmičara iz Clevelanda bila najbolja prijateljica njegove kćeri!

Svakodnevno se otkrivaju novi detalji otmica i višegodišnjeg zatočeništva tri djevojke spašene prije nekoliko dana iz kuće i Clevelandu, gdje su provele posljednjih desetak godina.

Podsjetimo, 23-godišnja Gina DeJesus, 27-godišnja Amanda Berry i 32-godišnja Michelle Knight spašene su u ponedjeljak, a otete su u periodu između 2002. i 2004. godine. 52-godišnji otmičar Ariel Castro, bivši vozač školskog autobusa, silovao ih je, a jedna od njih, Amanda Berry, s njim ima i dijete.

Monstrumov 31-godišnji sin Antony Castro uvjeren je kako se njegov otac svoje najmlađe žrtve domogao zahvaljujući činjenici da je Gina bila najbolja prijateljica njegove mlađe sestre, Arlene Castro. Upravo je Arlene bila zadnja osoba koja je tad 14-godišnju Ginu posljednja vidjela prije njene otmice i nestanka u travnju 2004. godine. Nije poznato je li Arlene posjećivala oca otkako joj je oteo prijateljicu.

Antony je ispričao kako vjeruje da je Gina pristala na to da je njen otac poveze kući budući da ga je poznavala kao oca svoje najbolje prijateljice, ni ne sluteći kakav je monstrumov plan.

Bizarna slučajnost je da su tog dana Gina i Arlene zajedno krenule kući iz škole, a Arlene je, kako je sama ispričala za emisiju “Nestali” godinu dana od Ginine otmice, nazvala majku kako bi je pitala smije li otići kod Gine. No, majka joj je rekla “ne” i neka odmah dođe kući. Budući da je Arlene posudila 50 centi za telefonski poziv majci, Gina više nije imala dovoljno novca za autobusnu kartu pa se kući zaputila pješice. Nestala je iz prometne ulice, usred dana.

Michelle zatrudnjela s Castrom “najmanje pet puta”, ali ju je svaki put izgladnjivao i udarao u trbuh kako bi pobacila

Michelle Knight istražiteljima je ispričala kako ju je Castro bio prisilio da porodi Amandu Berry, koja je zatrudnjela s njim, a pritom joj je prijetio kako će je ubiti umre li beba. Berry je Castru rodila kćer prije šest godina, a Knight je ispričala kako je novorođena djevojčica u jednom trenu prestala disati pa joj je ona davala disanje “usta na usta” kako bi bebu održala na životu.

Knight je ispričala kako je i ona sama zatrudnjela s Castrom i to “najmanje pet puta”, ali kako ju je on svaki put izgladnjivao i udarao u trbuh kako bi pobacila.

Gina DeJesus policiji je ispričala kako ju je Castro neprestano silovao, ali ne vjeruje da je ikad s njim zatrudnjela.

“Pomozite mi. Ja sam Amanda Berry i oteta sam prije desetak godina. Sad sam ovdje i slobodna sam”

Michele Knight nestala je 2002. godine, u dobi od 21 godine. Amanda Berry je nestala 2003. godine, večer uoči svog 17. rođendana. Gina DeJesus nestala je godinu dana kasnije, u dobi od svega 14 godina. Sve su nestale na području iste četvrti.

Djevojke su spašene nakon što je jedna od njih uspjela pobjeći i pozvati pomoć. Nazvala je 911 i rekla: “Pomozite mi. Ja sam Amanda Berry i oteta sam prije desetak godina. Sad sam ovdje i slobodna sam”. Svog je otmičara identificirala kao Ariela Castra te je navela kako je uspjela pobjeći dok on nije bio kod kuće.

Susjed joj pomogao u bijegu

Jedan od svjedoka iz susjedstva je novinarima ispričao kako je vidio kako žena s djetetom u naručju kako doziva pomoć i pokušava pobjeći iz kuće. U tome joj je i pomogao. Kazao je kako je pretpostavio da je nesretna žena žrtva obiteljskog nasilja.

 Izvor: Index.hr