fbpx

Metla ili majstorica?

Optimizma u Zadru, nakon odlične predstave i pobjede u prvoj utakmici polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Cedevite, ne nedostaje. Momčad se odmorila, prošlu utakmicu pospremila u arhivu i u najjačem sastavu krenula put Zagreba, odlučna da se dvokorakom plasira u finale.

– Nakon slobodnog dana, jučer smo odradili dva treninga i pripremili se za današnju utakmicu. Nepoznanica neće biti. Trebamo na tragu igre, koju smo pokazali u našoj dvorani, nastojati pobijediti. Nema kalkulacija. Dokazali smo da možemo igrati s njima, usprkos svoj njihovoj individualnoj kvaliteti. Znamo model kako treba igrati i tu igru trebamo još unaprijediti, posebno u segmentu vanjskog šuta, te podići razinu obrane, kakva je bila u trećoj četvrtini. To su preduvjeti da možemo pobijediti Cedevitu i na gostovanju – kaže Ante Nazor.

Zadar je dobio oba prethodna dvoboja u Domu sportova ove sezone. U ABA ligi, krajem listopada prošle godine, bilo je 67:83, a na otvaranju Lige za prvaka 79:84, nakon produžetka.

– Svaka utakmica je imala svoj naboj. Pobijedili smo ih četiri puta ove sezone. Uz respekt svakome, nije jednostavno četiri puta u sezoni pobijediti ni Alkara, a kamoli Cedevitu. Ako budemo pravi, koncentrirani i borbeni, ne bi trebala biti teška utakmica.

Može li Cedevita nečim iznenaditi Zadrane u odnosu na prošlu utakmicu?

– Pratimo ih u posljednje vrijeme i osim vrhunskog šuta za tri poena i individualne snage u igri jedan na jedan, posebno na vanjskim pozicijama, jer smo na unutrašnjim to jako dobro zatvorili, smatram da ne bi trebalo biti nekih posebnih iznenađenja. Šuput je u izvrsnoj formi, Tomas pruža jako dobre partije, a Wright izgleda ima problem s ozljedom, ali time se ne opterećujemo. Teško je u dva dana preokrenuti model igre ili nešto drastično napraviti. Iznenađenja su uvijek moguća, ali smatram da ih ne bi trebalo biti.

Za očekivati je da će Cedevita danas malo više pripaziti na Antu Delaša, koji joj je u dosadašnjih pet utakmica zabio ukupno 92 poena.

– On im u kontinuitetu zabija velik broj poena pa su se vjerojatno pripremili. No, prvenstveno sve polazi od kolektivne igre, jako dobrog protoka lopte i kretanja igrača. Cedevita nema obrambenu moć i koncentraciju da to isprati u potpunosti tijekom svih 40 minuta. Ako budu zatvarali jednog igrača, a mi se budemo držali kolektivnih principa, to će nam biti samo dodatna snaga, a ne hendikep.

Izvor: Zadarski list