fbpx

Mladi fotografi u akciji

U Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku otvorena je izložba fotografija djece polaznika tečaja fotografije.

Tečaj fotografije pokrenulo je Pučko otvoreno učilište u suradnji s djecom Osnovne škole Valentin Klarin u Preku, a pod stručnim vodstvom Senka Sorića, poznatog ljubitelja fotografije.

Tečaj je trajao dva mjeseca tijekom zime i proljeća. Polaznici tečaja, poučeni osnovnim pravilima i tajnama fotografiranja obilazili su otok u želji da otkriju i fotografiraju što zanimljiviji, ljepši i raskošniji motiv, te da pronađu ono »nešto« što fotografiju čini posebnom.

Voditelj tečaja Senko Sorić polaznicima tečaja je objasnio kako da prepoznaju prave motive i zabilježe ih u pravo vrijeme i iz pravog kuta.

– Između mnoštva snimljenih fotografija teško je bilo izabrati 45 najboljih koje su na kraju završile na izložbi.

Izložba je pokazala da i djeca fotoamateri, polaznici petih i sedmih razreda znaju prepoznati prekrasne i neodoljive motive koji nas okružuju, rekao nam je Senko Sorić.

Tečaj je uspješno završilo osam učenika OŠ Valentin Klarin: Karla Ivoš, Leona Vidov, Petar Špoljarić, Mirta Mišlov, Marija Lucin, Damjan Bakota, Ena Gregov i Renata Pavin.

– Projekt »Moja lutanja fotoaparatom po otoku« pomogla je i županija. S projektom se započelo ove godine, a planiramo ga nastaviti i tijekom ljetne sezone, rekla nam je Mladenka Mašina, v. d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta koja je inače i idejni začetnik cijelog projekta.

Izložba će biti otvorena do 18. svibnja.

Izvor: Zadarski list