fbpx

Nakon desetak godina spašene tri žrtve otmice: Djevojke otmičar držao zatočene u kući u Clevelandu

Tri nestale djevojke su nakon godina potrage pronađene zajedno u Clevelandu u američkoj saveznoj državi Ohio, izvijestila je američka policija koja je zbog otmica uhitila 52-godišnjeg muškarca. Nestanci ovih mladih žena, kako prenose američki mediji, dosad nisu bili povezani.

Michele Knight nestala je 2002. godine, u dobi od 21 godine. Amanda Berry je nestala 2003. godine, večer uoči svog 17. rođendana. Gina DeJesus nestala je godinu dana kasnije, u dobi od svega 14 godina. Sve tri djevojke su nakon spašavanja iz kuće u kojoj su bile zatočene prebačene u bolnicu. Nalaze se u dobrom zdravstvenom stanju. Američki mediji prenose i kako je otmičar najmanje jednoj od djevojaka napravio dijete.

“Pomozite mi. Ja sam Amanda Berry i oteta sam prije desetak godina. Sad sam ovdje i slobodna sam”

Djevojke su spašene nakon što je jedna od njih uspjela pobjeći i pozvati pomoć. Nazvala je 911 i rekla: “Pomozite mi. Ja sam Amanda Berry i oteta sam prije desetak godina. Sad sam ovdje i slobodna sam”. Svog je otmičara identificirala kao Ariela Castra te je navela kako je uspjela pobjeći dok on nije bio kod kuće.

Susjed joj pomogao u bijegu

Jedan od svjedoka iz susjedstva je novinarima ispričao kako je vidio kako žena s bebom u naručju kako doziva pomoć i pokušava pobjeći iz kuće. U tome joj je i pomogao. Kazao je kako je pretpostavio da je nesretna žena žrtva obiteljskog nasilja.

CNN prenosi kako je policija osim 52-godišnjaka, bivšeg vozača školskog autobusa, uhitila i dvojicu njegove braće, 50-godišnjaka i 54-godišnjaka, ali kako se vjeruje da je samo 52-godišnjak živio u kući u kojoj su djevojke bile zatočene.

Susjedi pričaju kako nikad nisu zamijetili ništa sumnjivo i kako djevojke do danas nisu vidjeli, dok su 52-godišnjaka viđali svakodnevno te se čak i družili s njim te zajedno roštiljali.

Izvor: Index.hr